Cuma Namazı İçin Camiye Girerken Silahlı Saldırıya Uğradı

Cuma Namazı İçin Camiye Girerken Silahlı Saldırıya Uğradı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cuma namazına girmek üzere iken silahlı saldırıya uğrayan kişi ağır yaralandı. Ambulans bekleyen yaralı sürekli dua okudu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra özel hastaneye...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cuma namazına girmek üzere iken silahlı saldırıya uğrayan kişi ağır yaralandı. Ambulans bekleyen yaralı sürekli dua okudu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra özel hastaneye kaldırdı.

Olay, Meydanbaşı Caddesi Meydanbaşı Camii önünde meydana geldi. Cuma namazı için camiye gelen Ahmet Büyükemir Usta, camiye gireceği sırada bir kişi tarafından tek el ateş edilerek vuruldu. Boğazına isabet eden kurşunla ağır yaralanan adamın yardımına camiye gelen diğer vatandaşlar koştu. Aşırı kan kaybeden Büyükemir Usta'nın kanamasını durdurmak için vatandaşlar peçete ve bezlerle tampon yaptı.

Ambulans beklendiği sırada sürekli dua ettiği görülen yaşlı adam, sağlık ekiplerinin gelmesi ve yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Silahlı saldırıyı yapan kişinin sac tüccarı Şevki D. olduğu iddia edildi. Önce koşarak daha sonra da 67 LY 057 plakalı otomobil ile olay yerinden kaçtığı belirtildi. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olay yerinde alınan güvenlik önleminin ardından mermi çekirdeği ve kovan araması yapıldı.

Yaşanan olayın alacak verecek meselesinden kaynaklanabileceği üzerinde duran polisler, saldırganın kaçtığı iddia edilen otomobilin adres bilgilerine ulaşarak araştırma başlattı. Emre Metal sac dilem fabrikası sahibi olduğu belirtilen Ahmet Büyükemir Usta'nın 2013 yılında 15 milyon lira zarar ederek iflas ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma geniş çaplı sürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.