Ramazan Kural

Ramazan Kural

Cuma gününün önemi ve anlamı

Cuma gününün önemi ve anlamı

Tüm İslam aleminin muma günün mübarek olsun. Rabbim Cuma günü hürmetine günahlarımızı affedip dualarımızı kabul etsin…

**

Cuma Gününün önemi nedir?

Cuma kelime anlamı olarak da toplanmak anlamına gelmektedir. Cuma günü Müslümanlara mahsus günlerden biridir. Cuma günü Cuma saati Müslümanlar işleri bırakıp cumaya gitmeleri farzdır

Cenab-ı hak şöyle buyurmaktadır...

**

“Ey iman edenler Cuma günü namaza çağrılınca Allahı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Bilseniz bu sizin hakkınızda daha hayırlıdır. Namaz kılınca yeryüzüne dağılın Allahın lütfünü arayın Allahı anın ki felah bulasınız.

**

Müminlerin dünya üzerinde Arafat’ta haç için bir araya gelen topluluk yılda bir defa bütün Müslümanların en büyük toplantılarıdır. Rabbim herkese yaşamayı nasip etsin.

**

Müminlerin bir başka büyük toplantı ve bir araya gelmeleri Bayram namazı ve Cuma günlerine nasip oluyor. Cuma namazının her hafta tekrarladığı için önemi burada birkez daha artıyor.

**

Cuma gününün şuurunda olmayan ibadetin idrakinden uzak ve ilgisiz olan kimseler Gafillerden sayılacağı hadisi şerifle açıklanmıştır. “Birtakım kimseler cumayı terletmekten kesin olarak vazgeçer, yahut Allah onların kalplerini muhakkak suretle gafillerden olacaktır.

**

Cuma günün ve gecesi Peygamberimiz (S.A.S)’ e salavat getirmenin fazileti büyüktür. Çünkü Müslümanlar İslam ve iman saadetini ona borçludur.

Cuma günüyle ilgili bazı hadisi şeriflerin mealleri şöyledir

Adem aleyhisselam Cuma günü yaratılmıştır. Cuma günü cennete götürülmüştür. Cuma günün Dünyaya gönderilmiştir. Cuma günü kıyamet kopacaktır.

**

Cuma gününde öyle bir saat vardır ki o saatte bütün dualar kabul olur. Allahım bizleri de Cuma günün duası kabul olan kullarından eylesin.

Huzur ve güven içinde yenen kuru ekmek

Endişe içinde yenen baldan daha tatlıdır.

Namus içinde yaşanan bir çadır: anlaksızlığın

Hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamaktan daha sevimlidir…

Her günümüzün Cuma günü gibi geçmesi dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR