Çukurova Üniversitesi’ne Sağlık Alanında 160 Milyonluk Dev Yatırım

Çukurova Üniversitesi’ne Sağlık Alanında 160 Milyonluk Dev Yatırım

ADANA (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “DAEŞ gibi lanetli bir terör örgütünün, İslamiyet’in kutsal kavramlarını istismar ederek insanlığa karşı tehdit oluşturduğu,...

ADANA (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “DAEŞ gibi lanetli bir terör örgütünün, İslamiyet’in kutsal kavramlarını istismar ederek insanlığa karşı tehdit oluşturduğu, ülkemizin PKK gibi bir terör örgütü karşısında tehditlerle karşı karşı olduğu bir dönemde ulusal barışımızı, toplumsal barışımızı, siyasette hoşgörüyü, karşılıklı fikirlere saygıyı en yüksek düzeyde tutmak da üniversitelerimizin en önemli görevleri arasındadır” dedi.

Çukurova Üniversitesi’ne 160 milyon TL değerinde Balcalı Hastanesi Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası ile 12 yatırımın temel atma töreni AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ‘nın katılımıyla Mithat Özhan Amfisi’nde yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı konuşmada, ÇÜ’ye bugüne kadar çok emek verdiğini bildirdi. Üniversite denince aklına eşsiz manzarasıyla ÇÜ silüeti geldiğini söyleyen Ömer Çelik, kültür ve ilmin de önemine vurgu yaptı. Öğrenci ve akademisyenlerin ilişkilerinin çok iyi olduğunu takip eden Ömer Çelik, “İnsanların ideolojisinin olmaması düşünülemez. Her öğrencinin bir ideolojik görüşü siyasi görüşü vardır. Bu bakımdan da herhangi bir fanatizmine teslim olmadan, herkesin kendi görüşünü, kendi kimliğini rahatlıkla ifade edebildiği ama ortak bir kardeşlik duygusu içerisinde, ortak bir üniversite barışı içerisinde yönetiliyor olmasından, burada bu şekilde sosyal faaliyetlerin yürütülüyor olmasından da son derece memnun olduğumu, bu konuyu dikkatle gözlemlediğimi ve sonucunda da ÇÜ’nün bu bakımdan evrensel standartlarda karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yönetildiğini görmekten memnun olduğumu söylemek isterim” dedi.

“ORTAYA KONULAN ANLAYIŞ ÇOK ÖNEMLİ”

Üniversitelerde öğretilen derslerin ötesinde, ortaya konulan anlayışın da çok önemli olduğunu belirten Çelik, “Özellikle de etrafımızda; Irak’ta, Suriye’de olduğu gibi çeşitli fanatizmler nedeniyle, fanatizmin yeniden yükseldiği, çeşitli fanatizmler adına insanların birbirini öldürdüğü, fanatizmlerin arkalarına dinin istismarını, ideolojilerin istismarını, siyasetin istismarını alarak insan başını tehdit ettiği, insan hayatını tehdit ettiği, DAEŞ gibi lanetli bir terör örgütünün, İslamiyet’in kutsal kavramlarını istismar ederek insanlığa karşı tehdit oluşturduğu, ülkemizin PKK gibi bir terör örgütü karşısında tehditlerle karşı karşıya olduğu bir dönemde ulusal barışımızı, toplumsal barışımızı, siyasette hoşgörüyü, karşılıklı fikirlere saygıyı en yüksek düzeyde tutmak da üniversitelerimizin en önemli görevleri arasındadır. Dolayısıyla üniversiteyle, Türkiye’nin demokratik standartla demokratik bilinci arasında önemli ilişki vardır” diye konuştu.

“BIKMADAN USANMADAN ÇALIŞIYORUZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise 160 milyon değerindeki yatırımlar sayesinde Çukurova Üniversitesi’nin başta sağlık olmak üzere spor, kültür ve bilim teknoloji merkezi haline geleceğini anlattı. Geriye bakıldığında vatandaşı en çok mutlu ettikleri hizmetlerin başında sağlıktaki dev reformlar geldiğini vurgulayan Bakan Sarı, “15 yıl önce hepimiz biliyoruz sağlık sektörünün halini. 2002’ye kadar yapılan tesis sayısı bin 78’di. AK Parti 14 yılda bu sayıya ek 3 bin 228 sağlık tesisi inşa ederek milletin hizmetine sundu. Birçok şehrimizde onlarca sağlık yatırımı hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlar arasındaki ayrımı kaldırıp işçi ile memuru aynı hastanede tedavi etmeye başladık. Artık herkesin hizmetinden memnun kaldığı hastanede tedavi görme imkanı var. Tam teşekküllü hale getirdik, son teknolojiyle donattık. Sağlıklı bir topluma sağlıklı nesillerle ulaşacağımızı hepimiz biliyoruz. Bunu başarmak da hepimizin görevi. Bunun bilinciyle bıkmadan, usanmadan çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇÜ’ye yapılan yatırımlar hakkında da konuşan Bakan Sarı, şöyle konuştu:

“Bugün temelini atacağımız 190 yatak kapasiteli Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası’nın inşaatının, 2 yıl içinde tamamlanması ve hizmete açılması planlanıyor. Şuanda Hematoloji ve Onkoloji Poliklinikleri, hastane ana bloğu dışındaki bir binada hizmet vermekte. Bu projemiz tamamlandığında, hematoloji ve onkoloji hastalarının her türlü tanı, tedavi ve takip süreçleri tam teşekküllü, modern, fiziki ve teknolojik altyapıya sahip yeni hizmet binasında takip edilecek. Onkoloji hastalarımızın ve yakınlarının çilesini biliyoruz. Bizim insanımız, her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Artık iki bina arasında mekik dokuma, yok tahlili başka yerde yaptır, yok filmi başka yerde çektir dönemi son bulacak. Onkoloji hastalarımız bu hizmetle tüm sağlık hizmetlerini tek çatı altında almaya başlayacaklar. Toplam 35 adet ameliyat odası, anestezi birimi, yatakhane bölümü, derslikler, otomasyon ünitesi gibi birimlere sahip olacak merkezimiz, tam donanımlı olacak. Bir diğer yatırımımız olan Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ise; ileri bilimsel araştırmalar yapılan bir merkez olacak. Tıp Fakültesi öğrencilerimizin konforlu, modern ve rahat alanlarda eğitim almasını sağlamak üzere; her biri 360 öğrenci kapasiteli, 2 adet yeni amfi yapıldı. Dekanlık binasına komşu alanda da, alt katı öğrenci kantini; üst katı okuma salonu olan iki katlı ek bir bina inşa edildi.”

Törende konuşan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, üniversitelere ayrılan bütçeden en fazla payı Çukurova Üniversitesi’nin aldığını kaydetti. 12 büyük proje ile M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası hakkında bilgiler aktaran Kibar, toplam yatırım maliyetin 160 milyon lira olduğunu dile getirdi. 45 milyon liralık 5 büyük projenin daha hazırlanma aşamasında olduğuna dikkat çeken Kibar, çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanacağını ifade etti. Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi’nde öğrenci sayısını son 4 yılda 42 binden 52 bine çıkardıklarını sözlerine ekledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise Adana’nın ÇÜ ile ünlü olduğunu anlatarak üniversitenin, bölgeye büyük hizmetler veren ve bünyesinden yeni üniversiteler çıkaran, seçkin camiasıyla bilim ve kalkınmaya büyük katkılarda bulunan bir üniversite olduğunu söyledi. Büyük, üniversitenin yeni tesislerle daha güçlendiğini kaydederek atılan temelle üniversitenin büyük bir eksikliğinin tamamlanacağını anlattı.

Konuşmaların ardından yatırımların yapılmasına katkıları olan Adana Verem Savaş Derneği Başkanı Levent Etiz’e plaket verildi. Etiz ise yaptığı konuşmada emeği geçen diğer dinamiklere teşekkür etti.

Daha sonra Ömer Çelik, Bakan Sarı ve beraberindeki protokol üyeleri temel atılacak butona bastıktan sonra kurdele kesti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.