Çü Yüksek Lisans Başvuruları 29 Ağustos’ta Sona Eriyor

Çü Yüksek Lisans Başvuruları 29 Ağustos’ta Sona Eriyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, bu yıl ‘doktora’, ‘tezli yüksek lisans’, ‘ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans’ ve “uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans’ programlarına toplam 998 öğrenci alacak. Bu programlara...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, bu yıl ‘doktora’, ‘tezli yüksek lisans’, ‘ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans’ ve “uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans’ programlarına toplam 998 öğrenci alacak. Bu programlara başvurular 29 Ağustos Cuma günü sona erecek. Sınavlar ise 8-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü, ‘Devlet Konservatuvarı’, ‘Eğitim Fakültesi’, ‘Fen-Edebiyat Fakültesi’, ‘Güzel Sanatlar Fakültesi’, ‘Hukuk Fakültesi’, ‘İlahiyat Fakültesi’, ‘İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ ile enstitüye doğrudan bağlı ‘Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı’ olmak üzere 28 ana bilim/ana sanat dalına hizmet veriyor. 2’si öğrenci işleri personeli olmak üzere toplam 9 idari personele çalışmalarını yürüten enstitü, 30 tezli, 15 tezsiz yüksek lisans, 7 uzaktan eğitim, 14 doktora ve 1 sanatta yeterlik programında olmak üzere toplam 2 bin 583 öğrenciyle eğitim-öğretimini sürdürüyor.

ÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yıldırım Beyazıt Önal, geçen yıl 391’i yüksek lisans ve 23’ü de doktora programlarından olmak üzere toplam 414 öğrencinin mezun olduğunu kaydetti. Önal, 2014-2015 güz yarı yılında 81’i doktora, 292’si tezli yüksek lisans, 470’i ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans ve 155’i uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programları olmak üzere 998 öğrenci alımı yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Önal, bu öğretim döneminde programlara katılmak isteyen öğrencilerin 29 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Yıldırım Beyazıt Önal, kayıt yaptıran öğrencilerin sınav tarihlerini seçtikleri programlara göre takip etmesi gerektiğine de dikkat çekerek, daha kapsamlı bilgiye http://sosyalbilimler.cu.edu.tr adresinden ulaşabileceklerini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.