Cso Sakarya’da Ücretsiz Konser Verdi

Cso Sakarya’da Ücretsiz Konser Verdi

Doğuş Grubu ana sponsoru olduğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesinin ilk konserini Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) verdi. CSO’nun bugüne kadar gitmediği Anadolu’daki illere giderek, bu illerde...

Doğuş Grubu ana sponsoru olduğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesinin ilk konserini Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) verdi.

CSO’nun bugüne kadar gitmediği Anadolu’daki illere giderek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedeflendiği turne kapsamında, Karadeniz’deki 5 ilde konser verilecek. Bu kapsamda CSO, ilk olarak Sakarya Üniversitesi’ndeki müzikseverlerle buluşuldu. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına 3 Tenor olarak tanınan Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar eşlik etti. Ünlü tenorlar konser boyunca dünya klasiklerinden, yerel ezgilerin senfonik uyarlamalarına uzanan geniş bir program sundu.

Vatandaşların ücretsiz izleyebildiği turne kapsamında, 25 Kasım Salı günü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 27 Kasım Perşembe günü ise Bartın Üniversitesi’nde konser verecek olan CSO, 28 Kasım tarihinde Sinop Üniversitesi’nde program gerçekleştirecek. CSO, ardından, 29 Kasım Cumartesi günü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde vereceği konserle turneyi noktalayacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.