Çözüm üretemiyorlar

Çözüm üretemiyorlar

AK Parti hükümetinin görev süresini doldurduğunu ve hiçbir politikasının artık ülke sorununa çözüm üretemediğini söyleyen Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, "AK Parti, beka sorunu yaşıyor Erken seçim değil baskın seçim kararı aldılar" dedi

Saadet Partisi Nisan Ayı İl Divan Toplantısı yoğun katılım ile gerçekleştirildi. İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya; Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya'nın yanı sıra; parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Saadet Partisi İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, Meram Belediyesi Eski Başkanı Veysel Candan, parti il başkan yardımcıları, Selçuklu İlçe Başkanı Av. Mustafa Derbentli, Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Meram İlçe Başkanı Av. Şuayip Koçak ve çok sayıda partili katıldı.

SAADET PARTİSİ'NİN YÜKSELİŞİ RAHATSIZ ETTİ

24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçim öncesinde son divan toplantısını yaptıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, bundan sonraki süreçte seçim çalışmalarına hız vereceklerini dile getirdi. Türkiye'nin birçok problem ile boğuştuğunu ifade eden Çetinkaya, bir baskın seçim sürecinin söz konusu olduğunu da aktardı. Çetinkaya, daha sonra şunları söyledi: "Bizler, böyle bir baskın seçim olacağını biliyorduk. Sürekli gündemde olan bir konuydu. Ülke tıkandı. Ekonomik, sosyal yaşam ve uluslararası ilişkiler bakımından yeni bir yol gerekliydi. Hükümetin de yapabileceği bir şey kalmadı. Sorunları çözemeyeceğini anlayınca baskın erken seçim kararı aldı. Baskın erken seçimin 2 sebebi vardı. Birincisi Saadet Partisi korkusuydu. Partimizin hızlı yükselmesi ve azmi rahatsızlık uyandırdı. Zamanında yapılacak seçim bu sebepten ötürü erkene alındı."

100 BİN İMZAYI BİR GÜNDE TOPLAYACAĞIZ

Erken seçim kararının altında yatan ikinci önemli sebebin de kaybetme korkusu olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "2 korku bir araya gelince seçim kararı aldılar. Kararın alınmasından sonra bütün yetkili kadrolarımızı topladık. Seçim değerlendirmesi ve istişaresi yaptık" şeklinde konuştu. "Siyasi partilerle bir görüşme trafiği başlattık" diyen Genel Sekreter Çetinkaya, "Görüşmelerin ardından teşkilatlarımızın, il başkanlarımızın ve genel idare kurulu üyelerimizin verdiği yetki ile Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu çalışma yaptı. 2018 Seçim Atılım Toplantısını gerçekleştirdik. Seçim takvimimizi ortaya koyduk. Yol haritamızı da belirledik. 1 Mayıs Salı günü de bütün teşkilatlarımızın katılımı ile kendi Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız. Adayımızı açıkladığımız andan itibaren de imza kampanyası başlatacağız. Çünkü bizim mecliste grubumuz yok. 100 bin imza bulmak mecburiyetindeyiz. 100 bin imzanın Milli Görüş teşkilatları için herhangi bir zorluğu yok. İlk gün biz bu sayıya ulaşacağız. Hatta 100 bin imzayı 500 bin veya 1 milyona çıkaracak çabayı ortaya koyacağız" açıklamalarında bulundu.

AK PARTİNİN MİADI DOLDU

Kendi Cumhurbaşkanı adaylarını belirledikten sonra milletvekili aday adaylarının başvurularını değerlendireceklerini kaydeden Çetinkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tespitleri yapacağız. Adaylarımız ile beraber araziye dağılacağız. Bu tür seçimleri biz defalarca yaşadık. Seçim çalışması yapmak, 50 yıllık bir refleksimiz haline geldi. Kaygımız yok bu konuda. Bütün mensuplarımız fedakâr bir şekilde ne gerekiyorsa yapar. 24 Haziran akşamında üyelerimiz başını yastığa koyduğu zaman yürüttüğü çalışmanın bir muhasebesini yapar. Biz, böyle bir teşkilatız. Ruhumuzu hiçbir madde ölçemez. Ülkemiz, yanlış ellerde. Başkalarının yaptığı yanlış politikalarla yönetilirsek, problem eksik olmaz. Müttefik olarak kabul ettiğimiz ABD ve arka planındaki İsrail bu topraklar üzerinde gözü olan ülkelerdir. Bunlarla müttefik olan iktidar tabiki beka sorununun yaşanmasına sebep olur. Dostumuzu iyi seçmek mecburiyetindeyiz. En önemli farkımız da bu. Biz, Avrupa Birliği'nin medeniyet projesi olarak görmüyoruz. Bunların geçmişi karanlıktır. Dünyayı sömüren topluluk medeni olamaz. ABD, hala Sevr Anlaşması'ndaki o haritanın peşinde. Büyük Orta Doğu Projesini hayata geçirmek istiyorlar. Faize dayalı ekonomi asla iyi netice vermez. Borç batağına girdik. 1 katrilyona yaklaştı borcumuz. Denk bütçe yapılamıyor. İşsizlik arttı. Tarımda dışa bağımlı hale geldik. 5 milyon ton buğday, 1 milyon ton da et ithalatı yapılıyor. 500 bin adet küçükbaş ve büyükbaş hayvan getirtiliyor. Kendi kendine yetemeyen bir ülke olduk. Ülkenin meselelerini çözebilecek bir yapımız var. Söylemlerimiz bizi gündemde tutuyor. Herkesin gönlüne dokunabiliyoruz. AK Parti'nin de beka sorunu var. AK Parti artık sürecini doldurdu. Politikalar artık bir fayda sağlamıyor.  AK Parti'nin bekası ile ülkenin bekasının bir alakası yoktur. 16 yıldır bu ülkeye hizmet edemiyorlar. Yanlış politikalarla ülkemiz tükendi. İmar affı ile ekonomi düzelmez. Şeker Fabrikaları, birilerine peşkeş çekilircesine satılıyor hem de kapalı kapılar ardında. Artık millet uyandı. Bütün baskı ve medyadaki tekelleşmeye rağmen insanlarımız hür iradelerini kullanarak bu gidişata dur diyecek."

KİMSEYE HESAP VERECEK DEĞİLİZ

Başından beri kendi adaylarını çıkaracaklarını söylediklerini söyleyen Çetinkaya, diğer partilerle görüşmelerinden dolayı kendilerine gelen tepkilere yanıt verdi. Çetinkaya, bütün siyasi partilerle görüştüklerini bir kez daha yineleyerek, "Şahıslarla görüşmelerimiz oldu. Kendi adayımızı çıkaracağız. Başka partilerle görüşmemiz birilerini rahatsız etti. 'Vay efendim başka parti ile nasıl görüşürsünüz' cümleleri kullanılmaya başlandı. Biz, kiminle görüşeceğimizi size mi soracağız? Düne kadar birbirinize en ağır hakaretlerde bulunduğunuz MHP ile bir araya gelebildiniz peki biz size hesap sorduk mu? Biz, bu ülkede hiçbir partiyi diğer bir partinin düşmanı olarak görmüyoruz. Kimse düşmanımız değil. Partiler rakiptir ama asla düşman olamazlar.  Milli ittifak diye kurdukları ittifaka 'Biz, bu ittifakın içinde olamayız' dedik. 'Ülkeyi böler, kamplaştırır ve bu tür oluşumlar doğru değil' dedik. AK Parti gitsin ülkedeki bütün partiler ile görüşsün, bakalım nasıl görüşecek. Yapamaz görüşmeyi, herkesi kendine düşman olarak görüyorlar. Bu anlayış, tam 80'li yılların anlayışı. Saadet Partisi olarak ülkeye sağladığımız en önemli fayda herkes ile uzlaşma içinde olunabiliri göstermektir" dedi.

AMACIMIZ MAKAM ELDE ETMEK DEĞİL

Yaptıkları tüm görüşmelerde prensip üzerine konuştuklarının altını çizen Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, AK Parti ile yaptıkları görüşmelerde Olağanüstü Hal (OHAL)'in kaldırılması gerektiğini talep ettiklerini belirtti. OHAL altında seçime gitmenin Türkiye'nin geleceğine kara leke olarak düşeceğini ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti: "OHAL olursa hukuk rafa kalkacak. Hukuk rafa kalkarsa adalet tesis edilemez. Yürütmenin adalet üzerinde etkisi olmaması lazım. Cumhurbaşkanı dahil tüm makamlar hesap verebilir olmalı. Çiftçi, kendi topraklarında kalamıyor. Özelleştirme ile çiftçiler küstürülüyor. Kaç milletvekili çıkarırız hesaplarını yapmıyoruz. Bir makam beklemiyoruz. Ülke meselelerini konuşuyoruz. Bu sıkıntıları çözebilecek tek parti gerçekten Saadet Partisi'dir. İlkelerimizden vazgeçmeyiz. Siyasi geçmişimizde de ilkelerimizi bir kenara atmadık. Ülkenin menfaati, Fransa'nın ve ABD'nin menfaatinden daha önceliklidir. AK Parti'nin mevcut politikası ile bu işler yürümez. Yeniden büyük bir Türkiye için gayrete ihtiyaç var. Gücün hukuku değil, hukukun gücünü esas almalıyız. Kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı olacağız. En az terör kadar tehlikeli olan yolsuzlukla mücadele edeceğiz. Tüketim odaklı değil, üretim odaklı olacağız. Kimseyi kandırmayacağız ve kanmayacağız. Şahsiyetli bir politika izleyeceğiz. Milletimizin derdi bizim derdimizdir. Kimseye bir kinimiz ve düşmanlığımız yok bu da böyle bilinsin. "

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum