Çözüm kolay değil

Çözüm kolay değil

Bülent Arınç, "Toplum olarak birbirimize sırtımızı değil, yüzümüzü dönmeliyiz. Toplumsal barışı tesis etmek çok önemli. Gözyaşının olduğu yerde huzur olmaz. Bizden öncekiler ya topu taca attı ya askere attı. Baskı ve tehdit ise sonuç vermedi" dedi

Kulu-Cihanbeyli Yardımlaşma Kültür ve Çevre Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşmaları' Dedeman Otel'de yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı ve İlhan Yerlikaya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Dernek Başkanı Ramazan Yaşar, İpekyolu İşadamları Derneği Başkanı Tahir Şahin'in yanı sıra çok sayıda ilçe belediye başkanı, kurum müdürleri ve daire amirleri katıldı.

ÖNCEKİ HÜKÜMETLER TOPU TACA ATTI

Toplantıda çözüm sürecini değerlendiren ve siyasi hayatından bahseden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çözüm süreci nedir, ne değildir? Süreç nasıl gidiyor? Bununla ilgili bilgi kirliliği var. Ülkeyi biz yönetiyoruz. Bu nedenle sorumluluğumuz var. Zor bir iş. Karmaşık. Travmalar var. Millete çözeceğiz diye söz verdik. Ayrıca Konya'yı ne kadar tebrik etsek azdır. Hep bizlere destek oldu. Siyasi hayatıma Konya'da başladım. Devlet, Avrupa'da hizmet etme mekanizmasıdır. Ancak bizde devlete korku ile bakılır. Maddi kalkınmanın tek başına yeterli olmadığını gördük. Toplum olarak birbirimize sırtımızı değil, yüzümüzü dönmeliyiz. Toplumsal barışı tesis etmek çok önemli. Gözyaşının olduğu yerde huzur olmaz. Bizden öncekiler ya topu taca attı ya askere attı. Baskı ve tehdit sonuç vermedi. Terör bir sonuç. Bunun sebebleri var. Sebeblerini ortadan kaldırmak gerekiyor. Bataklığı kurutmak gerekiyor. İnsan öldürmekle bir yere varamayız. Akılcı davranıyoruz.

2-1.20141122105934.jpg

Dağa çıkanlar inse, çıkışlar olmasa, silahsızlanma olsa kötü mü olur? Siyaset yapmak isteyenlere siyaset yolu açılsa, örgütün içerisinde eylemlere katılmadan sadece birer militan olarak bulunanlar için farklı, örgütün beyin takımı için farklı bir formül uygulansa, Türkiye’de bütün bunlarla örgütün silahlı ve şiddete dayalı eylemlerini son verecek noktaya gelsek Türkiye’de bir çözüm olabilir" dedi.

ÇÖZÜMÜN OLMASINI İSTEMEYENLER VAR

Dürüst ilişkiler kurmalıyız. Dürüst ve ayağı yere basan ilişkiler kurmalıyız. Dolayısıyla bir sürecin adım adım gitmesi lazım. Anında bu işler olacak diye düşünüyorsanız olmaz, olması da mümkün değil. Zamanında bu ülkede Kürdün varlığını inkar ettiler. Kimsenin asimülasyona hakkı yok. Ben Ankara'da Abdullah Öcalan ile aynı dönemde okudum. Deniz Gezmiş'i de tanırdım. O dönem zor yıllardı. Bir nesil kayboldu. Keşke böyle olmasaydı. Öcalan dışarı çıkmayı istemiyor. Hiç böyle bir ifade kullanmadı. Dışarıdakiler istiyor. O çözüm için uğraşıyor. Çözümü istemeyenler de var. Sürecin ipi elimizde. Süreci dikkatli ve hassas götürmek lazım. 7 Haziran'da Genel Seçimler var. Mart'ta seçim çalışmaları başlar. Çözüm sürecinin sonlandırmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

SAİD NURSİ'NİN KİTAPLARI OKUTULACAK

Çıkarılan bir kararname ile Risale-i Nur'ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı, dağıtımı ve okuturulmasının önünün açıldığını da belirten Arınç, "Dün bir kararname çıkardık. İlk imzayı ben attım. Dünkü kararnamede Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri tek tek sayıldı. Bu eserlerin basım hakkı Diyanet İşleri Başkanlığı'na verildi. Bu Rahmetli Bediüzzaman Hazretlerinin vasiyetiydi. Nursi, 'Benim kitaplarımı devlet bassın. Benim kitaplarımı devlet basıp okutturmalı' demişti. Şimdi, çok şükür Başbakanımız Davutoğlu'na doğrudan bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı aslına uygun olarak, altını çizerek söylüyorum, kararnamede var, aslına uygun olarak 130 parça o eserlerin tek tek ismi de sayılmak suretiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılması dağıtılması, okunması, okutturulması konusunu yetkili kıldı. Allah'a hamd olsun bu işi başarabildiğimiz için. Belki yıllar sonra üstad hazretlerinin o sözünün yerine geldiğini görmek hepimiz için bir mutluluktur" ifadelerini kullandı.

BARIŞ İÇİN BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Ramazan Yaşar da, "11 yıl önce birlik ve beraberliği güçlendirmek için derneğimizi kurduk. Çözüme ilk desteği derneğimiz verdi. Türkler ve Kürtler uzun yıllardan bu yana Kulu ve Cihanbeyli'de birarada yaşıyor. Bunu model olarak kabul edebiliriz. Türkiyelilik çatısı altında toplanmalıyız. Barış için bedel ödemeye hazırız. Sürecin sonuna kadar devam etmesini istiyoruz. Geçmişte yaşananları tedavi etmek için herkes üzerine düşüne yapmalı. Acıları unutmalıyız. Prangalarımızı çözmenin zamanı geldi" sözlerini kullandı. Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a tablo ve kitap hediye edildi.

KERİM ATICI - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.