Çözüm İslam birliği

Çözüm İslam birliği

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Yaşanan olayların ardında İsrail ve Siyonizm var. Çözüm ne ABD ile stratejik ortaklık, ne İsrail ile normalleşmek ne de bunların hışmına uğramamak için Rusya'ya sığınmaktır. Tek çözüm İslam birliğinin kurulmasıdır” d

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Kasım Ayı İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Merkez Arifan Yurdu'nda gerçekleştirilen toplantıya AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD İl ve İlçe yönetimi ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Mart 2011'de başlayan Suriye'deki savaşta yıkım, can kayıpları ve acıların 6. yılını doldurmak üzere olduğunu belirtti. Çatışmalar devam ederken mabetlerin, meskenlerin, iş yerlerinin, okulların ve hastanelerin yerle bir olduğunu, şehirlerin alt yapılarının çöktüğünü, tarihin izlerinin silindiğini ve şehirlerin tanınamaz hale geldiğini ifade eden Parlak, “Milyonlarca insan yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmış ve başkalarının vicdanına sığınmışlardır. Tüm dünyanın gözü önünde çaresizliğe terk edilmişlerdir” dedi.

ÇOCUKLARIN ÖLMESİ CANIMIZI YAKIYOR

Suriye'deki bütün yıkımların ötesinde kendi canlarını yakan durumun çocukların ölmesi olduğunu söyleyen Parlak, “Zararın ve tarumar oluşun yanı sıra hepimizin canını yakan ve uykularını kaçıran masum sivillerin ve özellikle de çocukların ölüyor oluşudur. Suriye savaşı son bir haftadır yeniden Halep'i vurmuştur. Halep'te çatışmaların yaşandığı her bölgede olduğu gibi yine mağdur olan çocuk ve sivillerdir. Biz bu savaşın 6 yıldır sürmesinin barış tesis edilemediği için değil, edilmediği için olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

ABD İKİZ KULE VE PENTAGONU BAHANE ETTİ

“Suriye'yi insansızlaştırıyorlar” diyen Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Suriye halkını birbirine düşürme ve Suriye'yi parçalama gibi bir proje var. Bu projeyi görmeden Suriye ile ilgili söylenecek her söz boştur. 11 Eylül 2001'de İkiz Kulelerin ve Pentagon'un vurulmasını bahane eden ABD, Ekim 2001'de Afganistan'ı işgal etmiş, Mart 2003'de de Irak'a girmiştir. ABD'nin Afganistan'ı ve Irak işgali ABD'ye külfet getirmiş, Teksas'a giden tabutlar, ABD halkının kendi yöneticilerine tepki göstermesine yol açmıştır. Tüm dünyada ABD karşıtı tepkiler ve gösteriler artınca ABD, b planını devreye sokmuştur. ABD, İslam ülkelerinde taşeron örgütler yoluyla b planını uygulamaya koymuştur.”

GERÇEKLER BAHANELERLE SAPTIRILIYOR

Irak, Libya ve Afganistan'ın neden işgal edildiğine de değinen Parlak, herkesin işgallerin gerçek sebebini öğrendiğini ifade etti. Parlak, “Bugün herkes biliyor ki Irak, Irak halkını Saddam'dan kurtarmak için değil, Irak'ı bölmek, parçalamak için işgal etmiştir. Bugün herkes biliyor ki Libya, Libya halkını Kaddafi'den kurtarmak için değil, Libya'yı bölmek ve parçalamak için işgal edilmiştir. ABD, Bağdat'a bombalar yağdırırken, bir milyon Müslüman'ı şehit ederken, insanları maniple etmek, kandırmak, yıkım ve örtbas etmek için gece gündüz petrole bulanmış karabatak göstermiştir. Bugün de aynı şey yapılıyor. Gerçekler bir şekilde saptırılıyor. Bizim vicdanımızın, merhametimizin, kardeşliğimizin gücünü biliyorlar ve bizi maniple etmeye çalışıyorlar. Suriye'de olup biten Suriye'yi Esat'tan kurtarmak değil, Suriye'yi bölme ve parçalama senaryosunun işletilmesidir. Bunu görmek ve anlamak lazım” diye konuştu.

SİYONİZM 5 BİN 700 YILLIK PLANINDAN VAZGEÇMEZ

Bölgedeki tüm terör olaylarının arkasında İsrail ve Siyonizmin olduğunu da vurgulayan Parlak, şunları kaydetti: “Olup biteni görmemiz gerekiyor. Bir yanlıştan bir yanlışa savrulmamalıyız. Bugün Halep yanıyor, 50 bin insan aç ve susuz. Bizden Halep, Bayırbucak, Kobani, Cerablus yanıyor dememizi istiyorlar. Diğer taraftan Musul'da yaklaşık bir milyon insan günlerdir susuz. Irak'ta etnik ve mezhepsel çatışmalar durmak bilmiyor. Budist Myammar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara karşı sürdürdüğü soykırım devam etmekte. Aç, açık bırakma, tecavüz, taciz, her türlü işkence ve tecrit politikaları ve cinayet tüm dünyanın gözü önünde işleniyor. Bütün bu süreçte yapılması gereken, İslam ülkelerinin yöneticilerinin birlikteliğinin tesis edilmesidir. 2001'den bu yana adım adım işletilen Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) karşısında hamasetle bir yere varılmadığının görülmesi lazım. Çözüm ne ABD ile stratejik ortaklık, ne İsrail ile normalleşmek ne de bunların hışmına uğramamak için Rusya'ya sığınmaktır. Siyonizmin oyunları görülmeli ve oyuna gelinmemelidir. Allah, bu coğrafyanın birlik ve beraberliği, ümmetin birliği ve adalet ve barış için gayret edenlere zeval vermesin.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.