Çözüm değil göz boyama!

Çözüm değil göz boyama!

MHP İl Başkanı Murat Çiçek, PKK'nın hiçbir zaman silahı bırakmayacağını belirterek, “Milletin gözü süreç yalanı adı altında boyanmaktadır. Çünkü, Büyük Ortadoğu Projesi'nde silahlar lazım olacaktır” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Murat Çiçek, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında ülke ve Konya gündemini değerlendirdi. Seçimlere 3 ay kala çözüm sürecinin tekrar gündeme getirildiğini ifade eden Çiçek, “2 yıl önce PKK silahları bırakıyordu veya sınır ötesine çekiliyordu, kurtulacaktık. Sonra ne oldu? Bir de baktık ki iktidardakiler, devletin başındakiler yine kandırılmış, aldatılmış. PKK, Suriye'nin kuzeyinde Rojava denilen bölgede Kobani'den başlayarak, Irak'ın kuzeyindekine benzer bir oluşum çıkarmış, Türkiye bu oluşumun izin ve yardımı ile mukaddes vatan toprağının bir parçası üzerinde bulunan atasının mezarını kamyonlara yükleyip kaçmak durumuna düşmüştür. PKK'nın kazanımı bundan ibaret değildir. Ülkemizin güney ve güneydoğusunda da bir münhasır bölge oluşturmuş, adeta devleti orada sindirmiştir” dedi.

LEHİMİZE HİÇBİR GELİŞME OLMADI

PKK'nın çözüm sürecinden yararlanarak, Türkiye'nin tamamını silahlarla doldurduğunu ifade eden Çiçek, “PKK, ülkemizi tehdit eder duruma gelmiştir. Diğer taraftan devletle birebir masaya oturmuş, eşit şartlarda karşılıklı müzakereye başlanmıştır. Bunun sonucunda Amerika ve Avrupa devletleri nezdinde meşruiyet kazanma yolunda ilerlemektedir. Bunlara karşılık lehimize hiçbir gelişme olmamıştır. Sadece PKK koca Türk ordusuna birkaç can bağışlamış gösterilmektedir. Durum bu kadar vahimdir. Bunlar ülkemiz için çok tehlikeli gelişmeler olduğu halde AKP iktidarı bu durumlara göz yummakta ve şuursuzca yardımcı olmaktadır. Yeri geldiğinde, 'Allah'ın verdiği canı kimse alamaz' diye ahkam kesenler, ihanetlerini gizlemek için, 'analar ağlamasın, 'Şehitler olmasın' gibi lafların arkasına sığınmaktadırlar” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum