Corona interneti etkileyecek mi?

Corona interneti etkileyecek mi?

Corona virüsünden dolayı herkes evinde olmasına rağmen Türkiye'nin internet altyapısı iyi bir sınav verdi. Ağda yaşanan yoğunluğa rağmen büyük çapta bir kesinti yaşanmadı.

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, corona virüsü sebebiyle vatandaşların daha çok vakit geçirmeye başladığı internet kullanımı ve alt yapı ile ilgili Sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Aktepe, Türkiye’de altyapının yeterliği olduğunu ve fiber altyapıya yönelik yatırımlara öncelik verilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu;

*Hem çevrimiçi eğitimlere hem de evde çalışma düzenine geçen firma ve kurumların video konferans toplantılarına ve dosya paylaşımlarına hizmet veren ülkemizdeki mevcut sabit ve mobil internet altyapısının yeterli olduğunu değerlendiriyoruz.

*Söz konusu hizmetler nedeniyle trafik her geçen gün artmaktadır. Kullanıcıların evde kalmaya teşvik edilmesi nedeniyle Avrupa’da internet kullanımının yüzde 50’den fazla arttığı görülmektedir. Benzer bir artışın ülkemizde de olması beklenmektedir.

TÜRKİYE’DE İNTERNET KULLANIMI ARTIYOR

Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Uyanık da artan internet kullanımına dikkat çekerek, “Türkiye’de internet kullanımı sürekli artış eğilimde olan bir olgu. Özellikle çocukların ve gençlerin kullanımı artıyor. Eğitim materyallerinin de çevrimiçi olması bu oranı artıran bir diğer unsur. 50 yaş üstünde de artış akıllı telefonların hayatlarımıza girmesiyle ve iş hayatının yavaş yavaş dijitalleşmesi ile oldu. Fakat son zamanlarda yaşadığımız corona virüsü salgını sebebiyle internette geçen zamanımız ve çevrimiçi olma halimiz daha çok arttı. Şirketler, bazı devlet kurumları ve bağımsız oluşumlar daha önce ücretli ya da sınırlı olan içeriklerini herkese ücretsiz sunmaya başladı. Bu gibi olgular da internet kullanımını çoğaltan sebepler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.