Çorlu’nun Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Çorlu’nun Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü tören ve etkinliklerle kutlandı. Kurtuluş Günü Kutlama Programı Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bir kutlama programı...

Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü tören ve etkinliklerle kutlandı.

Kurtuluş Günü Kutlama Programı Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bir kutlama programı düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen tören etkinlikleri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Başkan Ünal Baysan yaptığı konuşmada; “Çorlumuz, üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti’nin Rumeli’de fethettiği ilk şehirlerdendir. 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti’nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz’da büyük zaferler kazanan Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını vatanımızdan atmış ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan devrimleri hayata geçirmiştir." dedi.

Kutlama programına; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve yöneticileri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, resmi kurum ve siyasi partilerin temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Hanife Şefik İlkokulu öğrencilerinin kurtuluş temalı şiirler okuduğu tören Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından sahnelenen halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Kutlama programının sona ermesinin ardından katılımcılara Çorlu Belediye Meclis Salonu'nda Kurtuluş Günü münasebetiyle Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından kokteyl verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.