Çörekotunun şifası lokumla buluştu

Çörekotunun şifası lokumla buluştu

Çörekotu yağına gösterilen ilgiyi fırsata çeviren bir girişimci, çörekotundan lokum üretti.

Çörekotu yağına gösterilen ilgiyi fırsata çeviren bir girişimci, çörekotundan lokum üretti. Girişimci Ali Koç, fikrin kandil gecelerinde dağıtılan ikramlardan esinlenerek ortaya çıktığını ifade etti. Peygamber Efendimiz’in (S.A.S) hadisinde ölümden başka her derde deva olarak tanımlanan çörekotunun yağına son dönemde vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Vatandaşlar en çok kilo problemleri ve şeker hastalığı için çörekotu yağı kullanıyor. Genellikle ekmek ve unlu mamüllerin üzerinde kullanılan ve değeri bilinmeyen bir bitki tohumu, çörekotu. Genellikle katı olarak tüketilse de son dönemde yağına büyük ilgi var. Çörekotundan imal edilen lokum da vatandaşlardan tam not aldı. Lokumun içerisinde bulunan baharatların da çok sayıda faydası bulunuyor.

ŞEKER HASTALARI DA TÜKETEBİLİYOR

Aziziye Camii meydanında faaliyet gösteren Aksoy Şifalı Bitkiler Sahibi Ali Koç, çörekotu yağından imal ettikleri lokum hakkında bilgi verdi. Çörekotu yağının soğuk presle çıkarılmasının yaygınlaşmasının ardından vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştığını ifade eden Koç, “Çörekotu’nun faydaları saymakla bitmiyor. Vatandaşlarımız da rahatsızlıklarının çözümü için düzenli olarak çörekotu yağı tüketiyor. Biz de kandil gecelerinde dağıtılan ikramlıklarda çörekotunu nasıl kullanırız diye düşündük ve çörekotulu lokumu üretmeye karar verdik” dedi. Lokumun Çörekotu tohumunun tozu, zencefil, tarçın gibi çeşitli baharatlardan oluşan özel bir karışımdan yapıldığını ifade eden Koç, şöyle konuştu: “İşyerimizde hazırladığımız bu özel karışımı özel bir firmada lokum yaptırıyoruz. Lokumda pancar şekeri kullanılıyor. Şeker hastaları da rahatlıkla tüketebiliyor. İşyerimize gelen vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Tadan bir daha almak istiyor. olumlu tepkiler aldık. Lokumun kilogram fiyatını 15 liradan satıyoruz.”

ÇÖREKOTULU SABUN DA YAPTIK

Konya’ya soğuk pres makinasını getiren ikinci firma olduklarını söyleyen Koç, konuşmasına şöyle devam etti: “Ürünlerimizin helal olması birinci şartımız. ürünlerimiz GİMDES tarafından helal belgesi ile sertifikalandırılmıştır. Çörekotu tohumundan ayrıca sabun yaptık bu da vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Yeni bir projemiz daha var. Bu da Konyamıza gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Mevlana şekeri ismi ile bilinen peynir şekeri üzerine. Peynir şekerini çörekotu tohumu ile üreteceğiz. Çörekotu çok faydalı bir bitki insanlarımızın da bunu her alanda kullanması lazım. Peygamberimiz çörekotunun her derde deva olduğunu söylüyor. Aç karnına tüketildiğinde zayıflatıyor, tok karnına tüketildiğinde ise kilo aldırıyor. Vücudun şeker oranını ayarlıyor. Faydaları saymakla bitmiyor. Kalp hastaları bile ritmi düzenlediği için çörekotunu tüketiyor.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.