Çomü'ye Tartan Pist Yapılacak

Çomü'ye Tartan Pist Yapılacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi’nde bulunan Futbol Sahası’na tribün ve etrafına atletizm faaliyetleri için tartan pist geliyor.     Futbol Sahası’na yapılacak olan 200 kişilik tribün sayesinde...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi’nde bulunan Futbol Sahası’na tribün ve etrafına atletizm faaliyetleri için tartan pist geliyor.

    Futbol Sahası’na yapılacak olan 200 kişilik tribün sayesinde spor aktivitelerinde seyircilerin daha iyi hizmet alması sağlanacak. Tartan pist yatırımı ise koşu sporlarında sporcu güvenliğini arttırıyor ve en iyi sonuçların alınmasını sağlıyor. 600 bin lirayı aşan bir maliyet ile gerçekleştirilen yatırımın en geç 1 ay içinde tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

    Kauçuk esaslı zemin sistemlerinden bir tanesi olan tartan pist kolay uygulanma özelliği, uzun ömrü ve dayanıklı duruşu ile kendisine oldukça fazla alanda yer bulan tartan zemin çözümleri; elastik ve yumuşak dokusu ile en çok spor sahalarında tercih ediliyor. Toprak ve asfalt zeminlere göre spora büyük katkıları olan ve sakatlanmalardan koruyan tartan pist sayesinde ÇOMÜ’de ve Çanakkale’de spor yapmak daha kolay ve güvenli hale gelmiş olacak.

    Yetkililer tartan pist ve tribün yatırımları sayesinde Dardanos Yerleşkesi’nin tam anlamıyla spor kompleksine döneceğini, bu yıl başlayacak olan spor salonu ve yeni BESYO binası, yeni yapılacak olan 3 tenis kortu, 2 yeni açık basketbol sahası ile spor altyapısı güçlendirilmiş olacak. Yerleşkede halihazırda 1 tenis kortu, 1 açık basketbol sahası, 1 spor salonu, 1 yarı-olimpik kapalı yüzme havuzu, 1 plaj, jimnastik-egzersiz salonları ve diğer imkanlar bulunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.