Çomü Taha Akyol'a İki Fahri Doktora Verdi

Çomü Taha Akyol'a İki Fahri Doktora Verdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu kararıyla gazeteci yazar Taha Akyol’a "Tarih Eğitimi", ÇOMÜ Eğitim Fakültesi tarafından da "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" alanlarında fahri doktora unvanları verildi. ÇOMÜ’de 2014-2015...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu kararıyla gazeteci yazar Taha Akyol’a "Tarih Eğitimi", ÇOMÜ Eğitim Fakültesi tarafından da "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" alanlarında fahri doktora unvanları verildi. ÇOMÜ’de 2014-2015 akademik yılı açılış töreni, Terzioğlu Yerleşkesi’ndeki Troia Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törende konserin ardından üniversite tanıtım filmi gösterildi. Törene Çanakkale Vali Vekili Saim Eskioğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

'SİYASET ÜNİVERSİTELERE DE BULAŞTIRILDI'

Açılışta bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, siyasetin üniversitelerin içine de bulaştırıldığını belirterek, “Üniversiteler hiçbir zaman cumhuriyet döneminde özerk bir yapı haline dönüşememiştir. Kendi akademik kurullarıyla kendi kararlarını alan bir yer olamamıştır. Ayrıca Türk toplumunun siyaseti her yere bulaştırma hastalığı, üniversitelerin de içine girmiştir. Üniversiteler ülkeye yön göstereceğine, maalesef ki kendisine gösterilen yollarda yolunu kaybetmiştir. Bugün de halen Türkiye, bu hastalıklardan çıkmış değildir. Türkiye’de işinizi yaptırabilmek için tanıdık bulma veya siyasi bir görüşe yakın olma, bir ideolojiye yakın olma hastalıkları hala Türkiye’nin damarlarında dolaşmaktadır. Bu, üniversiteyi de ziyadesiyle olumsuz yönde etkilemektedir. Akademik unvanların alınmasından görevlerin tahsisine kadar bu sıkıntılar her yerde karşımıza çıkmıştır, bugün de çıkmaktadır. Bu bir Osmanlı hastalığıydı, cumhuriyet hastalığı olarak devam etmiştir fakat bu bir intihardır aynı zamanda. Toplumsal intihardır, israftır. İnsan kaynaklarını israf etmektir. İnsanın kendini israf etmektir. Buna dur denmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Ardından üniversitede unvan yükselten akademik personelin belgeleri verildi. Daha sonra fahri doktora beratına geçildi. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında, sosyoloji ve hukuk penceresinden tarih konularını incelemesi, bu yaklaşımı sayesinde ülkede tarihçiler ve tarih eğitimi alanında önemli bir okuyucu kitlesine ulaşarak tarih merakı ve bilincinin oluşmasına katkıda bulunması sebebiyle Tarih Eğitimi alanında fahri doktora unvanı verilen Akyol’a, akademik kıyafet giydirildi, fahri doktora beratları ve üniversite kimliği verildi. Akyol’a akademik kıyafetlerini eşi Tülin Akyol, Vali Vekili Saim Eskioğlu ve Rektör Laçiner giydirdi. Beratları Başkan Gökhan, üniversite kimliği de Başsavcı Turan tarafından verildi.

Akademik yılı açılış dersini de, "Bilimin Tarihinden Notlar" konusunda veren gazeteci yazar Akyol, hayatında hiç bu kadar heyecanlanmadığını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.