Sabit Horasan

Sabit Horasan

Çok yakıştı

Çok yakıştı

Branimir Polyac, Konyaspor’un eski, başarılı futbolcusu.

2010 yılı Nisan ayında geçirdiği trafik kazası sonucu ülkesi Norveç’te uzun tedavinin ardından tekerlekli sandalyeyle yaşama sarıldı. Polyac, Torku Konryaspor yönetim kurulunun, eski futbolculara vefa için başlattıkları hareketin bu haftaki konuğu oldu.

Yönetici Ali Karaçayır’ın önderliğiyle Konya’ya getirilen Norveçli oyuncu Polyac’a yapılan vefa, sanırım diğerlerinin kat kat önüne geçti. Emeği geçenleri kutluyorum.

 

Torku Konyaspor Fenerbahçe maçının ardından tek söylelenecek cümle, “lig üçüncüsü ve Avrupa yolcusu Konyaspor’a yakıştı” olsa gerek. Bunun ötesinde ne yazılabilir ki!

Fenerbahçe karşısında alınan anlamlı galibiyet nedeniyle tüm Torku Konyaspor camiasını kutluyorum. Avrupa yolunda emin adımlarla yürüyen Konyaspor ile ne kadar gururlansak, övünsek azdır.

Bu sezon ligin en iyi çıkış yapan takımı olan Konyaspor’un 34 hafta lig maratonu sonunda da üçüncülükteki yerini koruyarak sezonu tamamlayacağına inanıyoruz.

 

Şampiyonrluk ve üçüncülük mücadelesi veren her iki takım için de stresli, ama önemli bir maçtı. Bunu, Fenerbahçe yedek kulübesinde oturan futbolcuların yüz ifadelerinde gördük.

Torku Konyaspor maça sanki 1-0 önde başladı. Daha 2. dakika Rangelov’un şık golü 38 bin Konyaspor taraftarını sevinçle ayağa kaldırdı. Bu bir yerde Rangelov’un dönüşüydü. Bulgar futbolcu, szon iki hafta da attığı gollerle takıma hayat verdi.

Karşılaşmaya yüksek konsantrasyon ve erken golün getirdiği moralle başlayan Torku Konyaspor, ilmerleyen dakikalarda kendi futbolundan uzaklaştı.

İleride ve orta alanda top tutmakta zorlanan, pas yapamayan Kartallar, bunlarla birlikte kendi sahasından çıkmakta zorlandı, futbolcular dönen topları alamadı, buda Fenerbahçe için  karşı atağa dönüştü.

Nitekim teknik direktör Aykut Kocaman da maç sonrası basın toplantısında aynı konulara değindi, aynı sıkıntılardan yakındı.

Hani bir laf vardır, “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” diye., geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında sergilenen futbol Fenerbahçe maçının ilk yarısında bunu apaçık gösterdi.

Yeşil-beyazlılar, bu futbolla adeta Fenerbahçe’ye davetiye çıkardı.

Nitekim 30 dakika gol geliyorum sinyallerini vermeye başladı.  

31. dakikada çok önemli bir pozisyondu kaçıran Fenerbahçeli futbolcular, 41. dakikada aynı pozisyonda golü bularak beraberliği sağladı.

 

Maçın ikinci yarısında, Fenerbahçe’nin baskı kurarak Konyaspor’un üzerine daha çok geleceğini bekledik. Hatta, beraberlik golünden sonra galibiyet için umutlarımızı da yitirdik ve maçın berabere bitmesinin de Konyaspor adına başarı olacağını söyledik.  

Fenerbahçe’nin iki önemli pozisyondan yararlanamamasının ardından ikinci yarının ortalarından itibaren Konyaspor’da yapılan değişikliklerin takımın fizik gücünü artırmasıyla yeşil-beyazlılar’ın iyi pas yaparak yine öne çıkmaya başladığını gözlemledik.

Sonuçta, bu oyun 86. dakikada Ali Çamdalı’nın şık golüyle taçlandı ve stresli 90 dakika sonunda 3 puanı hakkıyla kazanan ve lig üçüncülüğü yarışında yoluna devam eden Konyaspor oldu.

Kısacası, baştada dediğim gibi, bu galibiyet lig üçüncüsü ve Avrupa yolcusu Konyaspor’a çok yakıştı.

 

-

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR