Şevki Çobanoğlu

Şevki Çobanoğlu

Çok Uluslu Şirketler ve Faiz Lobisi

Çok Uluslu Şirketler ve Faiz Lobisi

Çok uluslu şirketler dünyayı bir ağ gibi sarmıştır. Bugün dünyayı çok uluslu şirketler yönetiyor. Çok uluslu şirketler aralarında birleşerek bir imparatorluk kurmuşlardır.

Çok uluslu şirketler ve faiz lobisi destekledikleri politikacılar vasıtasıyla kurulan hükümetlere istedikleri kanunları çıkarttırarak amaçlarını gerçekleştirmektedirler. Bu şirketler hedefledikleri ülkelerde, global bir güç olarak ulus ötesi bir faaliyet göstermektedirler.

Çok uluslu şirketler bugün de dünyayı yeniden şekillendirmeye çalışıyorlar. Bu şirketler, amaçlarına ulaşmak için ABD, İngiltere Hükümetlerini, Pentagon’u, CIA ve IMF’yi kullanmaktadırlar.

Çok uluslu şirketler ve faiz lobisi, Honduras’ta Cumhurbaşkanı Manuel Zelaya’nı, CIA kullanılarak, askeri darbe ile görevden uzaklaştırmışlardır. Çok uluslu petrol şirketleri, 3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi askeri darbe ile devirmişlerdir.

Çok uluslu şirketler ve faiz lobisi, 28 Mayıs 2013’te Gezi Parkı Olayları ve 17 Aralık 2013’de uydurma yolsuzluk operasyonu ile Türkiye’de, 61. Recep Tayyip Erdoğan Hükümeti’ne karşı da darbe girişimlerinde bulunmuşlar ve Türkiye ekonomisine büyük zararlar vermişlerdir.

Çok uluslu şirketler ve faiz lobisi, Türkiye’ye karşı güç birliği yapmış durumdadırlar. Ülkemiz üzerinde istediklerini yapmak istiyorlar.

Türkiye, 2002-2013 döneminde çok önemli adımlar attı ve ekonomik yönden yükselişe geçti. Türkiye’nin yükselişi uluslararası güç odaklarını ve çok uluslu şirketleri rahatsız etti.

Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde faaliyet gösteren çok uluslu şirketler, Türkiye’nin büyümesini engellemek istiyorlar. Türkiye’den istenen şudur: Türkiye siyasi olarak zayıf olmalı, uluslararası arenada yer almamalı ve ekonomik yönden de hep geri plânda kalmalıdır.

Bunun için her zaman Türkiye’nin istikrar ve huzurunu bozacak tetikçiler devreye sokulmaktadır. Ne zamanki ülkemizde biraz iyi bir gelişme olsa, çok uluslu şirketler devreye girerek bunu önlemeye çalışmaktadırlar.

Bugün ekonomi üzerinde IMF yeniden etkili olsun isteniyor. IMF’nin gelmesi hükümetlere ve ülkeye zarar veriyor. IMF yolu ile var olan ekonomik istikrar bozuluyor. IMF, sömürgeci bir güçtür. IMF soyguncudur.

Çok uluslu şirketler ve faiz lobisi, IMF’yi aracı olarak kullanmaktadırlar. Türkiye, IMF ile irtibatını tamamen kesilmelidir. Hem hükümetler hem de halk, IMF’yi ülkemize sokmamalıdır. Halk, IMF taraftarlarına karşı durmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Çobanoğlu Arşivi

Vergi

31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:00
SON YAZILAR