'Çok Neşelisin' Diye Yapılan Uyuşturucu Testi Meclis Gündeminde

'Çok Neşelisin' Diye Yapılan Uyuşturucu Testi Meclis Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, oyuncu Deniz...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, oyuncu Deniz Tuna'nın otomobiliyle giderken polis çevirmesinde durdurulduğunu, çok neşeli olduğu gerekçesiyle görevli polislerden biri tarafından uyuşturucu testine maruz bırakıldığını hatırlattı. Sezgin Tanrıkulu, "Uyuşturucu kullandığı söylenerek ehliyetine 5 yıl el konulmuş, 3 bin 474 TL de para cezasına çarptırılmıştır. Deniz Tunca, kendisine uygulanan cezai işlemlere ve yapılan asılsız suçlamalara karşılık hayatı boyunca uyuşturucu madde kullanmadığını ispatlayan kan testleri sonuçlarıyla mahkemeye başvurarak cezasının kaldırılmasını talep etmiş, yetkili mahkeme de Deniz Tunca'yı haklı bularak cezanın kaldırılması kararını vermiştir." dedi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Sinema ve televizyon dizi oyuncusu Deniz Tuna, hangi yasal delillerin varlığı ile polis tarafından uyuşturucu kullanmakla itham edilmiş ve hakkında cezai işlemler yapılmıştır?

Vatandaşların otomobilleri içerisinde neşeli olmaları, neşeli gözükmeleri ne zamandan beri bir suç fiili kapsamına sokulmuştur?

Deniz Tuna makul şüpheli uygulamasına mı maruz bırakılmıştır?

Türkiye genelinde makul şüpheli uygulamasına maruz kalan kişi sayısı kaçtır? İllere göre dağılımı nedir? Makul şüphelilerin suç vasıflarına göre dağılımı nedir?

Vatandaşın insanlık onuru ile şerefini hedef alarak hiçbir ispata dayanmaksızın suçlu ilan eden görevli polis hakkında gerekli yasal soruşturma başlatılacak mıdır?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, vatandaşımız Deniz Tuna’dan özür dileyecek midir?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.