Çocuklarını İspanya'ya Kaçıran Aile Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırılıyor

Çocuklarını İspanya'ya Kaçıran Aile Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırılıyor

İngiltere savcıları, beyin kanseri tedavisi için 5 yaşındaki çocuklarını İspanya'ya kaçıran aile hakkındaki yakalama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu.İngiltere’nin Southampton kentinde tedavi gören 5 yaşındaki Ashya...

İngiltere savcıları, beyin kanseri tedavisi için 5 yaşındaki çocuklarını İspanya'ya kaçıran aile hakkındaki yakalama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu.

İngiltere’nin Southampton kentinde tedavi gören 5 yaşındaki Ashya King, tedaviden memnun olmayan ailesi tarafından kaçırılmış, kırmızı bültenle aranan King ailesi İspanya’nın Malaga şehrinde bulunmuştu.

King ailesi, ifadeleri alındıktan sonra çocuklarının tedavisini tehlikeye soktukları için haklarında tutuklama kararı çıkartılmıştı.

Çocuklarının sağlığından endişe duyan ailenin tedaviye başka bir yerde devam etmek istemesi fakat Ashya’nın tedavi gördüğü hastanenin buna izin vermemesi sonucu yaşanan gelişmeler ailenin suçlu olup olmadığı tartışmalarını da beraberinde getirdi.

King ailesinin tutuklanarak Madrid’e getirilip, 5 yaşındaki Ashya’nın İspanya’nın Malaga şehrinde tek başına bırakılması İngiltere polisinin adil davranmadığına dair tepkilere yol açtı.

Hampshire polis müdürü Andy Marsh, Kraliyet Savcılık Servisi, İngiliz hükümeti, Portsmouth Belediye Meclisi ve Southampton Hastanesi’ne yaşananların doğru olmadığını, aileye büyük saygısızlık yapıldığını, bu koşullar altında ailenin çocuklarının yanında olması gerektiğini belirten yazılı bir açıklama yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.