Çocukların oyun için attığı "torpil" gözünden etti

Çocukların oyun için attığı "torpil" gözünden etti

Konya'da parkta oturduğu sırada çocukların attığı patlayıcı madde isabet eden genç, sol gözünü kaybetti.

Çumra ilçesi İçeri Çumra Mahallesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Lütfi Daldı, Kurban Bayramı'nın ikinci günü evlerinin yakınındaki parka gitti. Bu sırada Daldı'nın yanına gelen bir grup çocuk, oyun için "torpil" adı verilen patlayıcıdan attı. Patlama sırasında etrafa saçılan parçalardan biri, Daldı'nın sol gözüne isabet etti.

Kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan Daldı'nın gözüne saplanan yaklaşık 2 santimetre büyüklüğündeki torpil parçasının kornea, göz içi lens, retina ve gözün damar tabakasına zarar verdiği belirlendi.

Sol gözü görme yeteneğini kaybeden Daldı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parkta otururken yanına çocukların geldiğini ve torpil attıklarını söyledi.

Etrafa saçılan parçalardan birinin gözüne girdiğini ifade eden Daldı, sol gözünün görme yeteneğini kaybettiğini ifade etti.

Anne Şerife Daldı ise bu tür patlayıcıları satan ve alanları uyararak, "Biz yandık başkaları yanmasın. Başka hayatlar kararmasın." dedi.

Lütfi Daldı'nın doktoru Abdulkadir Büküş ise patlayıcının dış kısmını saran plastik malzemenin yaklaşık 2 santimlik bölümünün, kornea, göz içi lens, retina ve gözün damar tabakasına zarar verdiğini bildirdi. 

Büküş, "Hastanın torpil isabet eden sol gözü için şu aşamada bir görme umudu yok. İleride bir nakil imkanı da yok çünkü sadece korneaya hasar veren bir durum değil. Gözü tamamen parçalayan bir durum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum