‘Çocukları dilenciliğe alıştırmayın!’

‘Çocukları dilenciliğe alıştırmayın!’

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri yayınladığı el ilanları ile vatandaşları kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilenen çocuklara karşı uyarıyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri şehir merkezinde park etmiş araçların camlarına konu ile ilgili hazırlanan el ilanlarını iliştirerek vatandaşların her geçen gün sayıları artan çocuk dilencilere verilen her paranın onları ‘dilenciliğe alıştırmak’ demek olduğunu belirtti. Par halindeki araçlara iliştirilen ve vatandaşlara dağıtılan el ilanlarında ise şu ifadelere yer veriliyor: “Kavşaklarda ve trafik ışıklarında bekleyen, mendil satan çocuklara acıyarak verdiğimiz her kuruş onları dilenciliğe teşvik etmekte, her geçen gün sayılarının artmasına sebep olmaktadır. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardımlar yapılmaktadır. Çocuklar dilendirilerek hem eğitimlerinden geriye kalıyor hem de trafikte çok büyük tehlikelere sebep oluyorlar. Kimi zaman yaralanıyor, kimi zaman hayatlarını kaybediyorlar. Dilencilik meslek olmasın. Lütfen çocuklara sahip çıkalım.”

YARDIM TALEPLERİNE DİKKAT!

Diğer yandan Merhaba Gazetesi’nde 14 Ocak tarihinde yayınlanan “Dilenci istilası” haberi ile ilgili Büşükşehir Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklama ile Merhaba Gazetesi’ne duyarlılığından ötürü teşekkür edildi. Açıklamada, “Yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen vatandaşlarımız bazı art niyetli kişiler tarafından yapılan yardım taleplerini geri çevirmeyerek kabul etmektedir. Müdürlüğümüz tarafından ‘Yolda kaldım, bilet param yok’ şeklinde veya ‘Karnım aç, yiyecek alacak param yok’ şeklindeki taleplerle vatandaşlardan para toplayanlar hakkında araştırmalar yapılarak ihtiyaç sahiplerine yardımları yapılmaktadır. Pek çok kez yolda kaldığını ifade edenlere de otobüs biletleri alınarak yardımcı olunmuştur.” ifadelerine yer verildi.

HÂLİD ŞEN

13-4-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.