'Çocukları Azarlayarak Camiden Uzaklaştırıyoruz'

'Çocukları Azarlayarak Camiden Uzaklaştırıyoruz'

Türkiye Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, camiye gelen çocukları azarlayarak camiden uzaklaştırıldığını, bunun da daha sonraki hayatta çocuğun camiye karşı olumsuz düşünceler oluşmasına sebep olduğunu...

Türkiye Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, camiye gelen çocukları azarlayarak camiden uzaklaştırıldığını, bunun da daha sonraki hayatta çocuğun camiye karşı olumsuz düşünceler oluşmasına sebep olduğunu söyledi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, cami kültürünü henüz bilmeyen bir çocuğa karşı yapılan azarlama, camiden çıkarma gibi davranışların doğru olmadığını vurguladı. Bu gibi yaklaşımların çocukların bir daha camiye gelme isteklerini kırdığını ifade eden Kıyak, “Oysa çocuklar için yapılacak tek şey, onların saflardaki yerlerini belirlemek ve cami ile uyumunu temin etmektir. Camilerimizde ise çocuklar çocukluğun verdiği hareketlilik yüzünden, her önüne gelen tarafından azarlanarak kovulmamalıdır. Çocukları camiden kovduğumuzda gençlerin, camilerin yollarını unutur hale gelmelerine şaşmamak gerekir.” diye konuştu.

Çocuklara cami adabını öğretmek için, babaların çocukla birlikte arka safta saf tutmaları gerektiğini vurgulayan Kıyak, “Camiye gelen çocuklara iyi davranılmalı, onları taktir etmeli. Başlarını okşamalı. Güler yüz gösterilmeli. Böyle olduğu taktirde çocuklarımız daha çok camiye gelecekler ve camileri seveceklerdir. Bu aynı zamanda daha küçük yaşta ibadet etmelerine de vesile olacaktır.“ dedi.

“CAMİLERİMİZ SADECE İHTİYARLAR VARSA SUÇLUSU HEPİMİZİZ”

Kıyak, bu gün camilerde yoğunlukla ihtiyarlar varsa bunun suçlusunun toplum olduğunu dile getirip şöyle konuştu: “Demek ki hem biz ebeveynler, hem din görevlilerimiz, hem cemaatimiz gerekli özeni göstermemiş demektir. Hepimiz çocuk ve gençlerimizin camileri sevmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Camiye gelen çocuklarımıza şefkat ve merhametle yaklaşmalıyız. Hatalarını belki çok yumuşak bir dille kırmadan söylemeliyiz. Cami kültürünü onlara sevdirerek öğretmeliyiz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.