Çocuklara 112 Acil’in Önemi Etkinliklerle Anlatıldı

Çocuklara 112 Acil’in Önemi Etkinliklerle Anlatıldı

Antalya’da gerçekleştirilen Çocuklar için 112 Farkındalık Günleri etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında, 112 Acil sağlık hizmetlerinin hayat kurtarmadaki önemi ve bu farkındalığın çocukluk döneminde öğrenilmesi gerekildiği için...

Antalya’da gerçekleştirilen Çocuklar için 112 Farkındalık Günleri etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında, 112 Acil sağlık hizmetlerinin hayat kurtarmadaki önemi ve bu farkındalığın çocukluk döneminde öğrenilmesi gerekildiği için çocuklara aktarılıyor.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çocuk yaş grubunda 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışmalarının farkındalığını oluşturmak amacıyla planlanan ‘Çocuklar İçin 112 Farkındalık Günleri’ etkinliğinin ilki Döşemealtı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ekim ayında gerçekleştirilirken ikincisi de Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edildi. Etkinliğin açılış konuşmalarını yapan Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, 112 acil sağlık hizmetlerinin hayat kurtarmadaki önemi ve bu farkındalığın çocukluk döneminde öğrenilmesi gerektiğini vurguladı.

‘Çocuklar İçin 112 Farkındalık Günleri’ etkinliği, Yeniköy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tolga Sümer’in yazdığı, oyun koçluğunu ise Gazi Mustafa Kemal İlköğretim sınıf öğretmeni Ayşe Yıldız’ın yaptığı ve Gazi Mustafa Kemal İlköğretim okulu 4/B sınıfı öğrencilerinin sunduğu ‘112 Acil Servis’ adlı tiyatro oyunu ile 4/A sınıfı korosunun seslendirdiği ‘Telefonun Delikleri’ adlı şarkı ile renklendi.

‘Çocuklar İçin 112 Farkındalık Günleri’ konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler sunuldu.Öğrencilere ödülleri İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Sağlık Bakan Danışmanı Sinan Korukluoğlu ve Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Fatih Gülşen tarafından takdim edildi. Etkinlik, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından 112 hizmetlerinin tanıtıldığı sinevizyon gösterisinin ardından son buldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.