Çocuklar yarınları Konya’da kodlayacak

Çocuklar yarınları Konya’da kodlayacak

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında Konya’da bugüne kadar 120 çocuğa ulaşan kodlama eğitimlerine yeni eğitimlerle devam edildi.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında Konya’da Eylül’de başlatılan ve bugüne kadar 120 çocuğa ulaşan kodlama eğitimlerine yeni eğitimlerle devam edildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı, Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katıldığı eğitimlerde 7-14 yaş arası 20 Konyalı çocuk, programlama hakkında fikir sahibi olurken, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yaptı. “Yarını Kodlayanlar” projesiyle Konya’da toplam 500 çocuğa kodlama eğitimi verilecek. Böylece Konya ile birlikte İç Anadolu Bölgesi’nde toplam 2 bin 300 çocuğa ulaşılacak.

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı ve Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, çocukların geleceğimiz olduğunu belirterek, “Çocuklar geleceğimiz. Geleceğin kurgusu, teknolojide ve kodlama eğitiminde. Şu an odaklanmamız gereken konu, insan unsurunu teknolojiyi oluşturan niteliklere sahip bir duruma getirebilmektir. Bunun için de en doğrusu 3-5 yaşlarından başlamaktır. Eğer kodlamayı bilmiyorsanız, günümüzün teknolojisine erişmenize, onunla tanışmanıza imkân yok. Teknolojinin alfabesidir kodlama. Teknolojiyi oluşturan bir ülke olmak istiyorsak, çocuklarımıza küçük yaşlardan kodlama öğretmeliyiz. Çocuklarımızın kodlarına küçük yaşlardan bunu işlemeliyiz. O zaman onlar ‘Yarını Kodlayanlar’ tabirini gerçekleştiren insanlar olacaktır” diye konuştu.

BU AĞIN ANA ÇEKİCİSİ DİJİTALLEŞMEDİR

Şu anda tüm dünyanın bir network içinde birleştirilmeye çalışıldığına vurgu yapan Altunyaldız, şunları söyledi: “Bu ağın ana çekicisi dijitalleşmedir. Dijitalleşme de kodlamadır, yazılımdır. Bugün 51 milyar hektar alan bir network ile çevrilmiş. 15 milyar makine ve 4 milyar insan, Nesnelerin İnterneti ile birbirine entegre edilmeye çalışılıyor. İnsanlar ile nesnelerin konuşabildiği bir çağa doğru hızla ilerliyoruz. Yapay Zekâ, insan zekâsını aşacak ölçüde gelişmeler kaydediyor. Z kuşağının en az yüzde 65’inin yeni işleri yapacağı söyleniyor. Bugünün işlerinin en az yüzde 45’inin robotlar tarafından yapılacağı ifade ediliyor. O zaman geleceği kodlamanın tam zamanı. ‘Yarını Kodlayanlar’ programı da bu anlamda son derece değerli. Ülke çapında 100 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Ben tüm gönüllülere, okullarımıza ve Türkiye Vodafone Vakfı’na yürekten teşekkür ediyorum.”

DİJİTAL DÜNYANIN DİLİ KODLAMA

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, dijital dünyanın dilinin kodlama olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Geleceğin meslekleri kodlamaya dayanacak. Her bir çocuğumuz kod yazmaya başladığında, Türkiye dijitalleşmiş olacak. Kodlamanın yaygınlaşması, yerli yazılım üretimini de teşvik edecek. Böylece Türkiye teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesle sahip olacak. Kodlama eğitimi verdiğimiz çocuklarla bağlantımız fiziksel eğitimlerle sınırlı kalmayacak. Bu çocuklarımıza uzun vadede farklı dijital platformlardan da ulaşarak dijital alandaki eğitim ve gelişimlerini sürdürmelerine destek olacağız. Çocuklarımızı geleceğin heyecan verici dünyasına hazırlamaya devam edeceğiz.”

ALİ İBİLEME

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.