M. Emin Karabacak

M. Emin Karabacak

Çocuklar Sayın Hançerli’den Hâlâ Cevap Bekliyor -1-

Çocuklar Sayın Hançerli’den Hâlâ Cevap Bekliyor -1-

*Aslında çocukların başkana teşekkürünü yazacaktık; fakat sıkıntılarını yazmak zorunda kaldık.

Karatay gelişmeye müsait ve gelişmekte olan bir ilçemizdir. Gelişirken de yeni yeni binalar yapılmaktadır. Apartmanlar yükseldikçe olan çocuklara olmakta ve çocukların oyun alanları gitmektedir. Bu da çocukları kibrit kutusu gibi evlerde oyunlarını sanal âlemde oynamaya mecbur bırakmaktadır. 

Sanal âlemdeki oyunlar hem bireysel hem de paylaşmayı esas almadığından çocuklar, oyun için doğal ortamlar aramaktadırlar. Şehirlerde bunun içinde en uygun ortamlar, çocuk parklarıdır.

Oyun alanlarına apartmanlar yapılan çocuklar, doğal olarak parklar talepler etmektedirler. Parksız kalan bir grup çocuk, seslerini duyurabilmek içinde dertlerini büyüklerine anlatmaktadırlar. Bana da birkaç defa söylediler, bende diğer ada sakinleri gibi Karatay Belediyesi’nin internet sitesinden başkana mesaj attım. 7-8 mesaj attıktan sonra sadece “Yerinde inceleyeceğiz” diye bir geri dönüş mesajı oldu. Ondan sonra yerinde inceleyip incelemediklerini de bilmiyorum.  Bildiğim tek şey varsa o da geri dönüşün olmaması ve parkını yapılmamasıdır.

Park yapılmayınca çocuklar bu sefer kendi aralarında Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli’ye mektup niyetinde bir dilekçe yazmışlar. Dilekçeyi de benden postaya vermemi rica ettiler. Dilekçeye baktım yanlış hatırlamıyorsam 30-40’a yakın öğrencinin imzası vardı. Bende dilekçe ile mahalle muhtarına gidip durumu anlattım; o da belediyeye elden vermemim daha uygun olacağını söyledi. Karatay Belediyesi’ne çocukların dilekçesini 02.09.2013 Pazartesi günü saat 08.10’da 18638 kayıt no ile kayıt ettirdim. Teslim ederken kişisel bilgilerimi istediler sebebini sorduğumda ise; dilekçeye cevap verilebilmesi için dediler. Dilekçe başkana ne zaman ulaşır dediğimde “Kayıttan sonra hemen” dediler.

Dilekçeyi teslim etmemin üzerinden üç aya yakın bir zaman geçmesine rağmen hâlâ Karatay Belediyesi’nden bir cevap yok. Neyse derdim dilekçe değil, derdim çocukların dilekçelerindeki istekleridir. Çocukların Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli’ye yazdıkları dilekçeyi siz okurlarla da paylaşmak istiyorum.

Sayın Başkanımız;

Bizler; … Ortaokulu ile … İlkokulu öğrencileriyiz. Sizin çocukları ne kadar çok sevdiğinizi biliyoruz. Çünkü siz, çocukları bu kadar sevmeseydiniz her yere çocuk parkı yapmazdınız.

Bizlerin okuldan geldikten sonra oyun oynayabileceği bir çocuk parkı bile yok. Ya başka parklarda ya da caddede oynamamız gerekiyor. Bu da güvenliğimiz için tehlikeli olabileceğinden anne babalarımız tarafından buna izin verilmemektedir.

Okullar yine açılıyor; fakat bizim okul dönüşü oyun oynayacağımız hâlâ bir çocuk parkımız bile yok…

Biliyorsunuz atalarımız; “Oynamayan tay at olmaz” diyor. Bizler de çocukluğumuzu doya doya yaşayabilmemiz için ... Mah. … Cad. … ve  Sokak arasında bulunun ve KAR-BEL Kooperatifi tarafından ayrılan yere çocuk parkı istiyoruz.

Bizlerin ümit ve hayallerini kırmayacağınızı biliyor ve sizleri de yıllarca hayırla yâd etmek için çocuk parkımızın yapılmasını dört gözle bekliyoruz.(02.10.2013)

Dilekçe bu. Çocukların park yapılması istedikleri yer ise Karatay Belediyesi öncülüğünde yapılan KAR-BEL Konutları Akabe Mah. Menzil Cad. Berkemal ve Hıdır Sokak arasında bulunun ada. 2008 yılında oturmaya başlanılan bu adaya kooperatif tarafından çocuk parkı için yer ayrılmasına rağmen Karatay Belediye’si tarafından hâlâ bir çalışma yapılmamış. Oysa aynı Kooperatifin başka bir adası ile bu adanın hemen karşısındaki özel bir müteahhit tarafından yapılan kooperatifine ait bir adaya Karatay Belediyesi tarafından kamelya ve çocuk parkı yapılmış. Buraya Karatay’a yapılan parkları yazsak köşemiz yetmez.

Dilekçeye geriş dönüş olmamasını merak ediyoruz. Yoksa mesajlar ve dilekçeler başkana, ulaşmıyor mu? Ya da parklardan sorumlu başkan yardımcısı ve müdürünün haberi yok mu? (Bu konuda haftaya bilgi verilecek)

Geri dönüşüm olmayınca başta çocukların kafası karışık. Dilekçeyi biz teslim ettik ya, sorular da bize geliyor. Mehmet amca ne oldu, hocam ne oldu? “Bilmiyorum” cevabı çocukları hayallerini yıktığını ve buna bağlı olarak boyunlarını bükmelerine şahit oluyorum.

Şu bir gerçek Karatay Belediye Başkanı olarak sizin iki dönemdir Karatay’a yapmış olduğu hizmetleri (sosyal tesisler, çevre düzenlemesi, okul, özellikle de çocuk parkı ve kamelya konusunda) takip ediyor ve takdirle de karşılıyoruz. Sizden çocuklar adına ricam bu çocukların hayallerini yıkmamanız ve dualarını almanızdır.

 Sayın Başkanım; Bu Çocuklar Hâlâ Sizden Cevap Bekliyorlar. 

(Devam edecek)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Emin Karabacak Arşivi
SON YAZILAR