Çocuklar okul öncesi eğitimi almalıdır

Çocuklar okul öncesi eğitimi almalıdır

Özel Gençlik Anaokulu müdürü Aliye Duman öğrencilerin ilkokula başlamasında önemli bir kavram olan okul olgunluğu hakkında bilgi vererek velilere uyarılarda bulundu.

Aliye Duman, genel olarak okul olgunluğunun çocuğun ilkokula, ilkokulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olması olduğunu belirterek, derste anlatılanları öğrenebilmesi için dikkatini verebilmesi ve dikkatini sürdürebilmesi, yazı yazmayı öğrenebilmesi için ince motor becerilerinin kalemi tutabilecek kadar gelişmiş olması olduğunu söyledi. Duman, bu konuda dikkat edilmesi gereken önemli bir noktanın okula başlayan çocuğun, sadece zihinsel olgunluğa ulaşması ya da takvim yaşının okula başlamak için uygun olmasının tek başına yeterli bir ölçüt olmadığını söyledi. Duman, fiziksel gelişimin de okul olgunluğu için önemli bir etken olduğunu, bu nedenle, çocuğun okula başlamadan önce sağlık muayenesinden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Çocuğun işitme ya da görme probleminin olup olmadığının tespit edilmesinin doğal olarak öğrenme güçlüğünü önleyeceğini söyledi. Duman, bunlarla birlikte sosyal gelişiminde okula hazır olgunluğu kavramı içerisinde önemle üzerinde durulması gereken bir alan olduğunu söyledi.

Duman, iyi bir gözlemle ailelerin çocuklarının okul olgunluğuna erişip erişmediği hakkında ipuçları yakalanabileceğini belirtti.

HAMDİ BUĞUR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.