Çocuklar Kudüs için yarışacak

Çocuklar Kudüs için yarışacak

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Konya 2 Nolu Şube ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Kudüs konulu çocuk edebiyat kitap yarışması düzenliyor.

Yarışmayla ilgili Eğitim Bir-Sen Toplantı Salonunda basın ve kamuoyu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yarışmanın Kudüs bilincinin inşasına önemli bir katkı sunmasını hedeflediklerini belirten Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, bu yarışmanın çok önemli olduğunu söyledi. Metin, "Kudüs özgür olmadan islamda özgür olamaz. İnsanlık özgürlük sevdası ile yaşamaktadır. Bu sebeple Kudüs'ün özgür olması gerektiğini anlatmak istiyoruz. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

KUTSAL DEĞERLERİMİZ ÖĞRETİLMELİDİR

Yeni neslin yeni değerler aradığını belirten Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Cahit Zarifoğlu, kutsal değerlerin yeni nesile öğretilmesi gerektiğini vurguladı. Zarifoğlu, "Sendikalar toplumun kültürel taşlarına sahip çıkan çalışmalar yapmalıdır. Bu konuda çok güzel bir çalışmaya imza atan Eğitim Bir-Sen Konya 2 Nolu Şubesine teşekkür ederim. Yeni nesil kendine yeni değerler arıyor. Kutsal değerlerimiz dururken yeni neslin başka değerlere ihtiyacı yoktur. Bu konuda hepimizin üzerine büyük bir görev düşüyor" sözlerini kullandı.

KUDÜS ÇOCUK ESERLERİ SETİ OLUŞTURULACAK

Yarışmada ki ana fikrin çocuklara yönelik olduğunu ifade eden Juri Üyesi Doç. Dr. Abdullah Harmancı, "Yarışmada ki temel hedefimiz çocuklarda Kudüs bilincini oluşturmaktır. Türk edebiyatında çok sayıda yetişkinlere hitap eden Kudüs eseri mevcut. Fakat çocuklara hitap eden eser sayısı yok denecek kadar az. Çocuk edebiyatının karşılığı yok. Biz bunu oluşturmayı hedefliyoruz. Bu sebeple çocuklara yönelik bir çalışma yaptık" ifadelerini kullandı. Yarışma kapsamında ellerine ulaşan eserleri titizlikle inceleyeceklerini söyleyen Harmancı sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yarışmaya katılan eserleri inceleyeceğiz. Jüri üyelerimiz değerli bulduğu eserleri kitaplaştıracağız. Kitap haline gelen eserlerle Kudüs çocuk eserleri setini oluşturacağız". Çocuklarda Kudüs ilgisini uyandırmayı hedefleyen yarışmaya başvurular devam ediyor. Yarışma sonucunda dereceye giren katılımcılara çeşitli ödüller verilecek.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.