Çocuk oyunları için geri sayım

Çocuk oyunları için geri sayım

Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları’nın 5.’si için geri sayım başladı Konya, 23 ülkeden 10 branşta 850 sporcunun katılacağı organizasyona 19-24 Nisan tarihlerinde ev sahipliği yapacak

Bu yıl 5.’si düzenlenecek Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları 19-24 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Konya Valisi Muammer Erol, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, organizasyonla Türkiye'deki sporcuların farklı kültürleri tanımalarının sağlandığını söyledi.

Toplantıya Vali Muammer Erol, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, şube müdürleri, il temsilcileri ve antrenörler katıldı.

Amaçlarının, yabancı sporculara Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak olduğunu belirten Vali Erol, küçük yaşta spora başlayan sporcuların, uluslararası düzeyde tecrübe kazanmalarını istediklerini ifade etti.

Erol, uluslararası spor müsabakalarında Türkiye'yi temsil edecek sporcu sayısının artmasını hedeflediklerini vurgulayarak, "Sporculara fair-play ruhunu kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu sportif faaliyetin her yıl düzenlenmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

DÜNYA ÇOCUKLARI KONYA'DA BULUŞUYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de organizasyondaki temel amaçlarının Hazreti Mevlana'nın "gel" çağrısıyla dünya çocuklarını Konya'da buluşturmak olduğunu dile getirdi.

Bu projeyle kentin de tanıtılmasını sağladıklarını belirten Ersöz, şöyle devam etti:

"Konya, 23 ülkeden 10 branşta 850 sporcunun katılacağı Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Önceki senelerde Konya'ya gelen ülkelerden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Aylar öncesinden bizi arayarak, 'Oyunlar bu sene de yapılacak mı?' diye soruyorlar. Bu bizi çok sevindiriyor. İnşallah bu sene de misafirlerimizi iyi ağırlayacağız. İlerleyen yıllarda da bu organizasyonu devam ettireceğiz."

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları’na Almanya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İspanya, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye olmak üzere 22 ülkeden toplamda 850 sporcu mücadele edecek. Sporcular atletizm, badminton, bisiklet, cimnastik, güreş, halter, karate, tekvando, satranç ve yüzme branşlarında mücadele edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.