Çocuğun Zarar Verdiği Kamu Malının Bedeli Anne Ve Babadan Tahsil Edilecek

Çocuğun Zarar Verdiği Kamu Malının Bedeli Anne Ve Babadan Tahsil Edilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kanunlarla alınacak bazı tedbirlerin, sokak vandalizmine karşı aşırı güç kullanımı olmadığını ifade ederek, kamu malına verilen zararların, zararı veren kişilerden tahsil edileceğini...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kanunlarla alınacak bazı tedbirlerin, sokak vandalizmine karşı aşırı güç kullanımı olmadığını ifade ederek, kamu malına verilen zararların, zararı veren kişilerden tahsil edileceğini söyledi. Bakan, kanunla birlikte kamu malına zarar veren çocukların anne ve babalarından kamu malının bedelinin tahsil edileceğini açıkladı.

Partisinin Kayseri Talas ilçesindeki kongresine katılan Bakan Ayşenur İslam, burada yaptığı konuşmada, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Kobani olayları sonrasında alınacak olan kanuni tedbirleri savundu. Bakan İslam, “Kendi ülkemizde kan istemiyoruz. Etrafımızda kan istemiyoruz. Acı bedeller ödeyeceğimiz kaos ortamı istemiyoruz. Çözüm süreci artık evlat acısı istememe iradesinden kaynaklanıyor. Kimse evlat acısı yaşamak istemiyor. Çözüm süreci son 40 yıl yaşadığımız sorunu ve neticesidir. Birçok sorun çözüme ulaşmıştır. Bu süreç, vesayet rejimi ile yapılan mücadele ile ortaya çıkmış süreçtir. Milletin yeter demesiyle ortaya çıkmış süreçtir. Başarıya ulaşması gereken süreçtir. Hayatı yücelten, ölme son veren bir irade ortaya koyan süreçtir. Herkesin mutluluğu için Türk milletinin iradesi ile ortaya çıkmıştır. Bugün tesis edilmeye çalışılan barışı kimseye bozdurtmayacağız.” dedi.

Bakan İslam, çözüm sürecinin kamu düzenini alt üst olması anlamına gelmeyeceğine işaret ederek, şu bilgileri verdi: “Hiç kimse sokak vandalizmine karşı aldığımız tedbirleri, aşırı güç kullanımı olarak bahsetmesin. Türkiye’de Frankfurt, New York’ta nasıl tedbirler alınıyorsa burada da o kanunlar hazırlanıyor. İnsanların gösteri yapma hakkı var. Bu demokratik haktır. Ama bir gösterici yüzünü kapatarak elinde molotof kokteyli ile geliyorsa niyeti gösteri yapmak değildir. Buraya suç işlemeye geldiğinin gösterisidir. Yağma, vandalizm yok. Eğer teşebbüs eden olursa misli ile cezalandırılacak. Molotof kokteyli bomba sayılacak. Eline alan bomba taşıyıcı olarak cezalandırılacak. Kamu malına zarar verenler bunun cezasını ödeyecekler. Zararı ödeyecektir. Çocuksa kamu malına zarar veren anne babası tazminatı ödeyecek. Zararı karşılanacaktır. Bütün bu tedbirlerini ve kamu düzenini Türkiye’deki istikrarın sağlama adına, özgürlükle tedbirleri birlikte alacağız.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.