Çocuğa alternatif sunun

Çocuğa alternatif sunun

“Okul Öncesi Eğitim” semineri gerçekleştirildi. Şermin Çarkacı, “Karşılaştığımız problemleri çözerken ne kadar farklı ve sakin olabilirsek işin içinden o derece kolay çıkabiliriz. Zorlamak yerine, işi oyuna çevirmek biz annelerin elinde” dedi

Gençlik Eğitim Kurumları tarafından organize edilen “Oyuncu Anne” Şermin Çarkacı'nın “Mutlu Oyunlar, Mutlu Çocuklar” konulu sunumlarıyla katıldığı ve bu yıl 5.'si gerçekleştirilen “Okul Öncesi Eğitim” semineri yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Mevlana Kültür Merkezi (MKM)'de düzenlenen seminere Şermin Çarkacı'nın yanı sıra Özel Gençlik İlkokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Özel Gençlik Anaokulu Müdürü Aliye Duman, Özel Gençlik Eğitim Kurumları öğretmenleri ve çok sayıda davetli katıldı. Çocuklarla iyi vakit geçirmek ve onların hayal gücünü geliştirecek oyunlar oynamanın önemine değinen Oyuncu Anne Şermin Çarkacı, annelik olgusunun kendilerini birtakım yeniliklere açık olmak zorunda olduklarını belirtti.

YENİLİKLER ORTAYA KOYUN

Çarkacı, “Karşılaştığımız problemleri çözerken ne kadar farklı ve sakin olabilirsek işin içinden o derece kolay çıkabiliriz. Zorlamak yerine, işi oyuna çevirmek; başka türlü anlatmaya, sevdirmeye çalışmak biz annelerin elinde. Bütün mesele onlara alternatif sunabilmede. Yazın bir kenara; alternatif sunan her zaman kazanır” dedi. Bu söylemlerini kutu ile örneklendiren Çarkacı, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Mukavva koliden uçak ve fırın yapabilirsiniz. Çocuğunuz kolinin içine girsin ve boyasın. Çocuğunuzu koliye oturtup, ipe bağlayın ve çekin. Koliyi bebek evine dönüştürmeyi deneyin. Mukavva koliden televizyon yapın ve içine çocuğunuzun resmini koyun. Yine mukavva koliden çamaşır makinesi yapılabilir. Üst üste koyun, arabaları dizin katlı otopark yapın. Yani kutu deyip geçmeyin. Farklı düşünün ve yenilikler ortaya koyun. Bu, çocuklarınızın hayli hoşuna gidecektir.”

ZÜLEYHA ÖNAL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.