CNN Türk ekranlarında şehitlere saygısızlık

CNN Türk ekranlarında şehitlere saygısızlık

CNN Türk'e bağlanan Mehmet Eryılmaz sanatçılara mahalle baskısı yapıldığını, bu yüzden konserlerin iptal edildiğini söyledi.

Son aylarda artan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle Türkiye yas havasına girmiş durumda. Bu nedenle birçok sanatçı konserlerini iptal etti, festivallerde film gösterimleri yapılmıyor.

SANATÇILAR ÜZERİNDE MAHALLE BASKISI VAR

CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın programına telefonla bağlanan yönetmen ve Senarist Mehmet Eryılmaz, sanatçıların konserlerini iptal etmesinin nedenini mahalle baskısına bağladı. Eryılmaz'a göre, sanatçılar "Millet ne der" korkusuyla konserlerini iptal etmemeli.

BAĞIMSIZ FESTİVAL ORGANİZASYONU YOK

"Ben olayın konuşulmayan bölümünden bahsetmek istiyorum. Türkiye toplumu kendisi sivilleşemediği için Türk sanat kurumları da malesef sivilleşememiş durumda. Baktığınızda iktidarın tekelinde hepsi. Adana belediyesi, Antalya belediyesi ya da başka bir belediye farketmez yani. Belediye değiştikçe, başkanlar değiştikçe bu festivallerin, vakıfların yönetim kurulları da değişiyor. Yani bağımsız bir festival organizasyonu yok zaten.

"BU KADAR ŞEHİT VAR FALAN FİLAN.."

O zaman vizyondaki filmleri de kaldıralım. O zaman televizyonlardaki diziler de kalksın o zaman. Yani bunun sonu yok. Bizim kendi kafamızdaki sansür olgusu. Yani sadece kurumlar bu sansürü yapmıyor. A sanatçısı, B sanatçısı.. Bunlarda müthiş bir mahalle baskısı var. Yani şimdi ben yaparsam ne der millet. İşte bu kadar şehit var, bu kadar bilmem ne var falan filan. Ya sen git orada barış mesajı ver, barış şarkıları seç. Başka bir şey söyle ama insanlar eğleniyor. Eğlenmeyi  bir gıda gibi, yani kültürel olgu da önemli bir şey ama insanların eğlenmeye de ihtiyacı var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.