Cizreli Miniklerin Tahta Salıncaklardaki Bayram Keyfi

Cizreli Miniklerin Tahta Salıncaklardaki Bayram Keyfi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde minikler bayram sevinçlerini ahşap salıncaklarda yaşıyor. Cizre´de bu gelenek yıllardır devam ediyor. Bayram sabahı, günün ilk ışıkları ile salıncaklara koşan minikler doyasıya eğleniyor. Bayramın 3 günlerini...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde minikler bayram sevinçlerini ahşap salıncaklarda yaşıyor. Cizre´de bu gelenek yıllardır devam ediyor.

Bayram sabahı, günün ilk ışıkları ile salıncaklara koşan minikler doyasıya eğleniyor. Bayramın 3 günlerini tahta ve odunlardan oluşan salıncaklarda geçiren minikler, yemeklerini de park alanında bulunan tezgahlarda yiyor. Bölgeye özgü ve yöresine ait olan tahta ve odunlardan oluşan salıncaklar, çocuklardan özellikle bayramlarda büyük ilgi görüyor. Dicle Nehri kenarında kurulan tahta salıncaklarda çocuklar, bayram harçlıklarını alıp salıncak bölgesine akın ediyor. İnsan gücüyle çalıştırılan, yapı malzemesi tahtadan oluşan oyuncaklara binerek doyasıya eğlenen minikler, bayramın tadını çıkardı. Salıncaklarda 50 kuruş ile 1 lira arasında değişen ücretlerle eğlenen çocukların bindiği salıncak ve dönme dolapların tamamı insan gücü ile dönüyor.

Türkiye´nin her yerinde çocuklar bayramda lunaparklardaki modern oyuncuklarda eğlenirken, Cizreli minikler ise tahta ve odunlardan oluşan ve bölgede 'Cıncilik' adı olarak bilinen salıncaklarda eğleniyor. Tahta salıncaklara binen çocuklar, "Biz, her bayram olduğunda buraya geliyoruz. Ailemizden bayram harçlıklarımızı alıp burada bulunan salıncaklarda doyasıya eğleniyoruz. Burada tahta ve odunlardan oluşan salıncaklara binip akşama kadar oynuyoruz. Günümüzün tamamını hemen hemen burada geçiriyoruz. Çok güzel. Çok güzel eğleniyoruz. Çok mutluyuz." şeklinde duygularını ifade ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.