Cinnet geçiriyoruz!

Cinnet geçiriyoruz!

Doç. Dr. Gürcan Şevket Avcıoğlu, Konya'da artış gösteren cinayet olaylarına dair değerlendirmelerde bulunarak “İnsanların birbirine tahammülü kalmadı. Bireysellik ön plana çıktı. Cinayetlerin farklı sebepleri de var. Toplumsal cinnet yaşanıyor” dedi

Konya'da her gün bir cinayet olayı yaşanıyor. Vatandaşın huzuru kalmadı. Basına her gün birkaç cinayet haberi yansıyor. Selçuklu ve Ereğli'de önceki gün yaşanan olaylar yürekleri bir kez daha ağza getirdi. 3 farklı olayda 5 cinayet yaşandı.  Erdal A. isimli bir şahıs, boşandığı eşini, kayınpederini ve kayınvalidisini 7 yaşındaki küçük kızının gözleri önünde av tüfeği ile öldürdü. Konya'da bir süredir kendisinden haber alınamayan bir genç de yakınları tarafından evinde ölü bulundu. Olay, Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sanayi sitesinde işçi olarak çalışan Osman Çetinkaya (27) iki gün önce eşiyle kavga etti ve eşi tartışmanın ardından babasının evine döndü. İlginç bir ölüm de Ereğli'de yaşandı. Emekli bir polis, evinde ölü bulundu. Cinayetlerin artış göstermesi ise vatandaşları tedirgin ediyor.

TOPLUMSAL DEĞERLER DEJENERE OLUYOR

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Doç. Dr. Gürcan Şevket Avcıoğlu, yaşanan olayların dramatik olduğunu vurguluyarak; altında birtakım sıkıntıların yattığını belirtti. Cinayeti işleyen kişilerin psikolojik sıkıntılarının olabileceğini, bunun yanında da farklı unsurların cinayeti işlemeye sebep olabileceğini dile getirdi. Sosyolog Avcıoğlu, “Ekonomik imkansızlıklar da kötü olayların yaşanmasını tetikliyor. İnsanların hayatları ile ilgili bazı belirsizlikleri var. Genel değersizleşme hakim. Toplumsal çoğu değerimiz, dejenere oldu. Hayata tutunmak zorlaştı. Bireyselleşme arttı. Birlikte yaşamak artık insanlara zor geliyor” dedi.

KIYMET VERMEK ZORLAŞTI

Avcıoğlu, toplumun hızlı bir değişim içinde olduğunun altını çizdi. Bu hıza uyum sağlamanın zorluğuna dikkat çeken Avcıoğlu, “Boşluklar doğuyor” diye konuştu. “İnsanlara kıymet vermek zorlaştı” diyen Avcıoğlu, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizi biz yapan değerlerden maalesef koptuk. Bize bazı değerler dayatılıyor. Bunları özümsemekte ve benimsemekte zorluklar yaşıyoruz. Bizden olmadığı için sağlam bir birliktelik kuramıyoruz. Özellikle bu sıkıntılar 80'li yıllardan sonra artışa geçti. Liberalleşme algısı, serbestleşme artışa neden oldu. Değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Sosyal sorunların ve kaygıların önlenebilmesi adına en gerekli adım bu olacak. Ahlak ve maneviyat elden bırakılmamalı.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum