Çin’de Zabıtaları Öldüresiye Dövdüler

Çin’de Zabıtaları Öldüresiye Dövdüler

Çin’de giderek tepki çeken zabıtaların tutumları, bu sefer bardağı taşırdı. Çin’in doğusundaki Zhejiang eyaletinde binlerce kişi, yol kenarındaki kadın seyyar satıcıyı dövdükleri gerekçesiyle zabıta ekibini öldüresiye dövdü.

Çin’de giderek tepki çeken zabıtaların tutumları, bu sefer bardağı taşırdı.
Çin’in doğusundaki Zhejiang eyaletinde binlerce kişi, yol kenarındaki kadın seyyar satıcıyı dövdükleri gerekçesiyle zabıta ekibini öldüresiye dövdü. Olay, eyalete bağlı Wenzhou şehrinin Lingxi kasabasında 19 Nisan günü yerel saatle 08.00’de başladı ve akşam 8’e kadar dürdü.
Çin medyasına yansıyan görüntülere göre, Çin’de 'Chengguan' olarak adlandırılan zabıtalar, öfkeli kalabalık tarafından öldüresiye dövülüyor. Olay sırasında kalabalığın tepkisinden korkan zabıtalar bir minibüse sığındı. Ancak bu da fayda vermedi. Öfkeli kalabalık minibüsün camlarını kırarak kapıyı açtı ve zabıtaları tekme tokat öldüresiye dövdü. Çin sosyal medyasında paylaşılan görüntülerde, kızgın kalabalığın darbeleriyle kanlar içinde kalan zabıtaların yardımına kimse gelemedi. Sonrasında çağrılan ambulans ise yine kızgın kalabalığın saldırısına hedef oldu. Kalabalık, ambulansı de devirerek tepkisini ortaya koydu.
Çin medyasına göre, hastaneye kaldırılan 5 zabıtadan ikisinin durumu ağır.
Polisin olay yerine intikalinden sonra gözaltılar olduğu kaydedildi.
Çin’deki sosyal medyada yer alan yorumlarda, zabıtaların bunu hak ettikleri ve gözaltına alınanların serbest bırakılması istendi. Bazı yorumlarda ise ne olursa olsun zabıtalara uygulanan şiddetin yanlışlığına dikkat çekildi.
Çin’deki zabıtaların uygulamaları son yıllarda Çin medyası ve sosyal medyada eleştiri konusu olmuştu.
Öte yandan Çin’in internet arama motorunda olayla ilgili şiddet görüntülerinin silindiği görüldü.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.