Çin’de Gıda Skandalı: 30 Bin Ton Bozuk Tavuk Ayağı Yakalandı

Çin’de Gıda Skandalı: 30 Bin Ton Bozuk Tavuk Ayağı Yakalandı

Çin’de gıda skandallarına bir yenisi daha eklendi. Çin polisi, 30 bin tonun üzerinde bozuk tavuk ayağı ele geçirdi.Çinliler tarafından beğeniyle yenen tavuk ayaklarındaki skandal, Zhejiang bölgesinde ortaya çıktı. Polis, olayla ilgili 38...

Çin’de gıda skandallarına bir yenisi daha eklendi. Çin polisi, 30 bin tonun üzerinde bozuk tavuk ayağı ele geçirdi.

Çinliler tarafından beğeniyle yenen tavuk ayaklarındaki skandal, Zhejiang bölgesinde ortaya çıktı. Polis, olayla ilgili 38 kişiyi gözaltına aldı. Polis, Jiangsu,Anhui, Henan ve Guangdong bölgelerindeki 9 üreticinin etlere fazla hidrojen peroksidin kattığını açıkladı.

Çin medyasına göre, Zhejiang polisi, değeri 48 milyon dolar değerinde olan 35 satış ağını ortadan kaldırırken, 11 şüphelinin arandığı da kaydedildi.

Çin’de tavuk ayakları kızartılıyor ya da çorbalarda kullanılıyor. Çin’de tavuk ayakları, tavuk etinden daha pahalı olarak satılıyor.

Çin, geçen yıl ABD’den en fazla tavuk ayağı alan ülke olmuştu.

Çin’de, geçen yıl da 20 ton civarında tavuk ayağının satıldığı paketlerdeki üretim tarihinin 1967’lere gittiği tespit edilmişti.

Çin son zamanlarda zararlı kimyasal katılmış süt tozu, kullanılmış yağların sızılarak yeniden kullanıldığı skandallarla sarsılmıştı.

Bu aybaşında da ABD ketçap üreticisi HJ Heinz, bebeklerin yediği tahıl bitkisinde aşırı kurşun bulunmasından dolayı Çinli tüketicilerden özür dilemişti.

Geçen ay da fast food devi McDonald's ve KFC’nin tedarikçi ana şirketi Yum Brands'in tarihi geçmiş etler kullandığı ortaya çıkmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.