Cinayetlerin sebebini açıkladı!

Cinayetlerin sebebini açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan cinayetlerin sebebinin diziler olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezi Personeli Hizmet İçi Eğitim Programı'nda konuştu. Son dönemde artan başta kadınlara yönelik olmak üzere şiddet olaylarına değinen Soylu, "Yeni iletişim, yaygın medya unsurlarıyla insanlardaki bir şeyleri kazanma hırsının artması veya topluma verilen yanlış mesajlar, gelişi güzel yapılan yayınlar, suçlu profilini değiştiriyor" dedi.

Film ve dizilerin birçok cinayet için fikri altyapı oluşturduğunu savunan İçişleri Bakanı Soylu, "Günlük hayatta şahit olduğumuz pek çok cinayet hadisesinin aynısını yıllardan beri televizyon filmlerinde izliyorduk. Birilerini bir şekilde etkilediğini, yönlendirdiğini, bir fikri altyapı oluşturduğunu, kim inkar edebilir?" ifadesini kullandı.

Bakan Soylu daha önce yaptığı açıklamada "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de 'Adana Sıfır Bir' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Bu iki dizi, çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum