Cinayet Zanlısının Silahlı Tehdit İddiası

Cinayet Zanlısının Silahlı Tehdit İddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesinde 25 Nisan'da meydana gelen cinayetin zanlısı Y.Ö.'nün kısa süre önce tahliye olduğu ve dün akşam teravih namazında elinde tüfekle köy muhtarı Erol Özsoy'u aradığı ve öldüreceği...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesinde 25 Nisan'da meydana gelen cinayetin zanlısı Y.Ö.'nün kısa süre önce tahliye olduğu ve dün akşam teravih namazında elinde tüfekle köy muhtarı Erol Özsoy'u aradığı ve öldüreceği yönünde tehdit ettiği iddia edildi.

Ereğli'ye bağlı Çaylıoğlu Ortaköy'de 25 Nisan akşamı meydana gelen cinayette iddiaya göre Yasemin Ak (30) kendisi ile birlikte olmak istediği Oktay Özcan'ı(33) 16'lık olarak adlandırılan tek kırma av tüfeği ile 5 el ateş ederek öldürmüş, hastane çıkışında basın mensuplarının 'Neden öldürdün' sorusuna ise 'Namus için yaptım' demişti. Mahkemeye çıkarılan Yasemin Ak adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

FİŞEKLERİ DEĞİŞTİREMEDİ

4 Haziran günü Jandarma nezaretinde yapılan tatbikatta beklenmedik bir gelişme olmuş, 5 el ateş ettiğini söyleyen Yasemin Ak, tüfekteki fişekleri değiştirememişti. Yaşanan bu olay üzerine Yasemin Ak'ın resmi nikahsız yaşadığı eşi Y.Ö. göz altına alınmış ve kuvvetli suç delilleri göz önünde bulundurularak mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

26 GÜN SONRA SERBEST KALDI

Mahkemece tutuklanan Y.Ö. 26 gün sonra serbest kaldı. Köyüne geri dönen Y.Ö. iddiaya göre olayların bu noktaya gelmesinden sorumlu tuttuğu Ortaköy Muhtarı Erol Özsoy'u aramaya başladı. Teravih namazı için camiye gelen cemaatin içerisine silahla giren Y.Ö.'nün muhtarı aradığını duyan köy halkı, Y.Ö.'yü sakinleştirerek uzaklaştırdı. Olayı duyan muhtar Erol Özsoy, Y.Ö.'den şikayetçi olmak için köylülerle birlikte Çaylıoğlu Jandarma karakoluna geldi.

Yaklaşık 15 kişi ile Jandarma karakoluna gelen Muhtar Erol Özsoy, ifadesini verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Adalet'in tecelli etmesini isteyen Muhtar Özsoy "Y.Ö. ve oğlu A.Ö. yemekhaneyi basmışlar. Beni vurmaya gelmişler. Benim onunla aramda husumet yok. 2 ay önce bir cinayet olmuştu. Tutuklandı. Cezaevine girdi. Şimdi de onun hesabını bana sormaya çalışıyor. Vurulacak daha iki kişi var diyormuş. Ben adaletin tecelli etmesini istiyorum." dedi.

Olay anında camide bulunan Zehra Özcan ve Huriye Sarhan da çok korktuklarını ve şahısların alkollü olduklarını ve tüfekle gelerek herkesi tehdit ettiklerini kaydetti.

Şikayetçi olarak gelenlerin ifadelerinin alınmasının ardından Y.Ö. de Jandarma tarafından göz altına alındı. Y.Ö. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.