Cinayet davası sürüyor

Cinayet davası sürüyor

Cinayetin üzerinden geçen 2 aylık süre içinde tutuklanan katil zanlısı Prof. Dr. Ahmet G, dekan eşi Handan Kamış'tan; adli kontrol kararıyla serbest bırakılan sekreter Asuman S. de eşinden boşandı

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, bıçaklanarak öldürülmesinin ardından hazırlık aşamasını devam ettiren savcılık, iddianameyi henüz mahkemeye sunmadı.
 
SÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Özdemir'in (42), Alaaddin Keykubat Yerleşkesi dekanlık binasındaki odasında bıçaklanarak öldürülmesinin ardından geçen 2 aylık dönemde, tarafları etkileyen önemli gelişmeler birbirini izledi.
 
Kimya Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet G'nin, olayın ardından iki gündür evine gitmediğinin tespit edilmesi üzerine tüm şüpheleri üzerinde topladı. Ahmet G, yakalandıktan sonra suçunu itiraf etti.
 
Cinayetin nedeni yasak aşk olarak biliniyor
 
Olayın hemen ardından SÜ Rektörlüğü, cinayetle ilgili idari soruşturma başlattı. Profesör Ahmet G'nin, Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i fakültede şirket elemanı olarak çalışan bir kadın ile ilişkisini öğrendiği için öldürdüğü ileri sürüldü. Olay günü Özdemir'in, odasında Ahmet G'ye durumu YÖK'e ve Rektörlüğe bildireceğini söylemesi üzerine Ahmet G'nin sinirlendiği ve olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü.
 
Cinayetin yaşandığı 5 Haziran 2014 Pazartesi gününden itibaren bir otele yerleşen Ahmet G'nin, buraya çağırdığı Asuman S'ye her şeyi anlattığı ifade edildi. Ahmet G'nin olaydan sonra emeklilik dilekçesi verdiği bildirildi.
 
YÖK, istifayı kabul etmedi 
 
Polisteki işlemlerinin ardından Ahmet G. tutuklandı, Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Prof. Dr. Ahmet G'nin eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış'ın, rektörlük tarafından istifası istendi. Bunun üzerine Handan Kamış, istifa etti. Fakat, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Handan Kamış'ın istifasını kabul etmedi. 
 
Önce Asuman S, sonrasında da Handan Kamış, eşinden boşandı. Kamış, boşandıktan sonra, "Onurumu makamdan, mevkiden de üstün tutarım. Onurumu zedeleyecek en ufak harekete izin vermem. 'Cinayet' ve 'ihanet' nedeniyle 29 yıllık evliliğimi noktaladım" demişti. Bu süreçte taraflar, zaman zaman kendileriyle ilgili gazete ve televizyonlarda çıkan haberleri bazen yalanladı bazen de bu haberlerle ilgili yeni açıklama yaptı. 
 
Öldürülen doçentin yakınları ise Celalettin Özdemir'in bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi kadın meselesinin odağında olmadığını, bunun tamamen olayın saptırılması için üretilen bir iftira olduğunu ileri sürmüştü.
 
Öte yandan konuyla ilgili adli süreç devam ediyor. Cumhuriyet savcısının cinayetle ilgili iddianame üzerinde çalışmasını halen sürdürdüğü, iddianamenin tamamlanmasının ardından mahkemeye sunulacağını belirtildi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.