Çin, Dünyanın En Uzun Hızlı Tren Hattını Açmaya Hazırlanıyor

Çin, Dünyanın En Uzun Hızlı Tren Hattını Açmaya Hazırlanıyor

Hızlı tren alanında büyük ilerlemeler kaydeden Çin, 1776 kilometre ile dünyanın en uzun yüksek hızlı tren hattını açmaya hazırlanıyor.23,3 milyar dolara mal olacak ve saatte 250 kilometre hızla gidilebilecek yüksek hızlı tren hattı, ülkenin...

Hızlı tren alanında büyük ilerlemeler kaydeden Çin, 1776 kilometre ile dünyanın en uzun yüksek hızlı tren hattını açmaya hazırlanıyor.

23,3 milyar dolara mal olacak ve saatte 250 kilometre hızla gidilebilecek yüksek hızlı tren hattı, ülkenin kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin merkezi Lanzhou ile Şincan (Xinjinag) Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi arasında yer alıyor.

Çin Uluslararası Radyosu’na göre, bu hat dünyanın en uzun yüksek hızlı tren hattı olacak ve hattın Urumçi-Kumul bölümü Kasım ayında hizmete açılacak. Kısa adı Lanxin olan ve Lanzhou’dan başlayıp, Hexi koridoru üzerinden Urumçi’ye uzanacak hat, aynı zamanda İpek Yolu'nu izliyor ve şimdi Çin’in doğusundan Hollanda'nın Rotterdam şehrine uzanan İkinci Avrasya Kıta Köprüsü parçasını oluşturuyor.

Haberde ayrıca hattın Gansu ve Qinghai eyaletlerindeki bölümlerinde son testlerin yapıldığı, bu bölümlerin yıl içinde kapsamlı olarak hizmete girmesinin beklendiği kaydedildi. 2009 yılının sonunda inşasına başlanan ve Lanzhou'dan Urumçi'ye 9 saatte gitme imkanı verecek hattın aralık ayında açılacağı ifade ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.