Cilvegözü Sınır Kapısı Bayram'da Suriyeliler İçin Açık Kalacak

Cilvegözü Sınır Kapısı Bayram'da Suriyeliler İçin Açık Kalacak

Hatay Valisi Ercan Topaca, 4 Ekim 2014 Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili günleri içerisinde, Cilvegözü Kara Hudut Kapısı’ndaki giriş-çıkış işlemlerinin devam edeceğini açıkladı. Hatay Valisi Topaca, arife günü olan...

Hatay Valisi Ercan Topaca, 4 Ekim 2014 Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili günleri içerisinde, Cilvegözü Kara Hudut Kapısı’ndaki giriş-çıkış işlemlerinin devam edeceğini açıkladı.

Hatay Valisi Topaca, arife günü olan 3 Ekim 2014 Cuma günü kara hudut kapısının rutin işleyişine devam edeceği bilgisini vererek, Bayramın birinci günü olan 4 Ekim 2014 Cumartesi günü sadece hasta, yaralı, cenaze nakli ve ibraz edilmesi kaydıyla uçak biletinin olması gibi acil haller dışında giriş ve çıkış yapılmayacağını açıkladı.

Bayramın ikinci günü olan 5 Ekim 2014 Pazar günü ile üçüncü günü olan 6 Ekim 2014 Pazartesi günü ise sadece Suriye'den gelen yolcular ve ülkelerine dönmek isteyen Suriye vatandaşlarının, sınır kapısından usulüne uygun olarak giriş-çıkış yapabilecekleri bilgisini veren Topaca, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın, Bayramın dördüncü günü olan 7 Ekim 2014 Salı günü TIR araçları, küçük araçlar ve yolcular olmak üzere tüm giriş-çıkışlarda normal işleyişine devam edeceğini söyledi.

Açıklamada ayrıca, Reyhanlı Çadırkent Toplama Merkezi’nde yapılmakta olan gönüllü geri dönüş işlemlerinin Bayramın birinci günü 04.10.2014 Cumartesi günü yapılmayacağı, işlemlerin 5 Ekim 2014 Pazar günü yapılacağı da açıklandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.