Sabit Horasan

Sabit Horasan

Çıkmaz sokak

Çıkmaz sokak

Belediyelerin spora katkıları yadsınamaz.

Bu Konya dahil tüm Yurt düzeyinde ki Belediyeler için  geçerlidir.

Bazı Belediyeler daha büyük düşünerek daha büyük yatırımlar yapmakta. Kimileri de kendi ölçüleri içerisinde hizmet vermekte spora.

Merkez ilçe Belediyelerini ele alacak olursak, örneğin; spor tesisleriyle birlikte bünyesinde çok sayıda sporcu barındıran Selçuklu Belediyesi başarılı sonuçlara da imza atmakta. Meram Belediyesini de saymak lazım bu hizmet içerisinde. Karatay Belediyesi de kendine göre bir uğraş içerisinde.

Meram Belediyesi, Selçuklu Belediyesinden sonra, son yıllarda spor tesisleri yapımında da  öne çıkma yarışı içerisinde. Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Uğur İbrahim Altay ve Fatma Toru, Mehmet Hançerli Başkanları kutluyorum.

Örneğin, Meram Belediyesinin Dutlukır ve Aşkan Mahallerine son dönemlerde yaptırmakta olduğu  tesisler büyük eksikliği giderecek.  Vatandaşlara nefes aldıracak. Özellikle de Atatürk stadının yıkılmasından sonra yöredeki yurttaşların spor yapmalarını sağlamak için aynı bölgeye tesisler yapılması kaçınılmaz olarak görülmekte.

Yürüyüş alanları, atletizm pisti, Voleybol, Basketbol sahaları ile birlikte Meram Belediyesinin ata sporu Okçuluk tesisi yatırımları da çok önemli!.

Öyle sanıyorum ki, bu tesislerin yapımını okçuluğa büyük önem veren Bilal Erdoğan kardeşimiz yakından izliyor ve açılışına da mutlaka katılacaklardır.

Bir diğer beklentimizde, sayın Fatma Toru’ya özellikle Okçuluk tesislerinin yapımından dolayı ara seçimlerde veya bir dahaki dönemde Milletvekilliği yolunun açılmasıdır. Fatma hanım başarılı çalışmalarından dolayı bunu hak ediyor.

Her zaman söyledim, yineliyorum, Türk futbolu iyi yönetilmiyor.

Sporumuz adeta çıkmaz bir sokak.

Spor üzerinde siyaset egemen olduğu, birileri karıştığı ve yönlendirmeye kalkıştığı, Milli takımların her kademesinde görev yapan teknik adamların siyasetçiler tarafından veya eş dost aracılığıyla belirlenmesi, bunlarla birlikte Federasyonun başında Yıldırım Demirören oturduğu sürece futbolumuz adına hiçbir şey olmaz.  

İşte A Milli takımın geldiği durum ortada.

Süper ligde 14 yabancı futbolcu kontenjanının uygulandığı, hatta Bölgesel Amatör Ligde bile yabancı futbolcu oynatıldığı sürece Milli takımlar yerinde saymaya devam edecektir.

Altyapılardan yetişen genç futbolcuların değerlendirilmemesi de ayrı bir sorun.

Bucaspor Futbol Akademisinin etkinliğini kaybetmesinin ardından son yıllarda ortaya çıkan Altınordu Futbol Akademisinden yetişen ve Avrupa’da oynayan futbolcular örnek alınmalıdır.

Türkiye liglerinde oynayan tüm takımlar kendi altyapılarında yetişen futbolcuları oynatmaz, yedek kulübesinde konu mankeni gibi oturturlarsa futbolumuzda hiç bir gelişme kaydedilemez. Oynatılmayan hiç bir futbolcu kazanılamaz, gelişme kaydetmez.

Bu her takım için geçerlidir.

Türkiye Futbol “Federasyonu, Genç Milli Takımlar sorumlusu Tolunay Kafkas’ın raporu doğrultusunda önümüzdeki sezondan itibaren U21 liginin oynatılmaması konusunda karar aldı.

Bu karar birilerine göre doğru, birilerini göre de yanlış olabilir.

Dahası, artıları ve eksileri var.

Evet, U17 ve U19 kategorilerinde ki futbolculara ağırlık verilmesi düşüncesi çok doğru. Artık Dünya futbolunda 17-19 yaşlarında genç futbolcular oynamakta. Buna karşılık biz 21-22 yaşındaki futbolculara genç diyoruz.

Ama, bir de işin diğer yönüne baktığımız zaman, U21 takımlarında oynayan futbolcuların durumu, ligin sonlandırılmasıyla  ne olacak? Diyelim ki, bazıları 1. ve 2. Liglerde oynayacak. Diğer yarısı ne olacak? Hatta, bunlardan umudunu yitirenler ve futbolu bırakma noktasına geleceklerin sayısı da hiçte az olmayacak. Bunun sonucu verilen emekler boşa gidecek,.

Birde, 1 ve 2. Liglerde 25 yaş üzerinde futbolcu ve yabancı oynatılmasını yasaklayıp gençleştirme operasyonunu başlatılabilir mi? Bunun yapılacağını da kesinlikle sanmıyorum.

U21 liginin kaldırılmasıyla ilgili bazı teknik direktörlerin görüşünü aldım.

Teknik adamlar, kararın göreceli olduğunu, iyi veya eksik yönlerinin de bulunduğu ilettiler. U21’in kaldırılmasıyla bir çok futbolcunun boşta kalabileceğini dile getirdiler.

Federasyon yetkililerine sormak lazım, U21 ligi devam ettiğinde U17 ve U19 liglerinde oynayan futbolcuların değerlendirilmemesi söz konusu olabilir mi? Bu ancak Türk futbolunda geçerli olan bir uygulamadır. 17-19 yaşındaki futbolcular A takımlarda oynayamazlar görüşü egemen futbolumuzda.

Umarım, Futbol Federasyonu yönetimi yanlışı görür ve bu kararından döner.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR