Cihanbeyli'nin çehresi değişiyor

Cihanbeyli'nin çehresi değişiyor

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, "İlçede göreve geldiğimiz ilk gün bir hizmet seferberliği başlattık. Verdiğimiz sözleri tuttuk. Cihanbeyli hizmetin en iyisine layık. Hizmet seferberliğimiz ilk günkü aşkla devam edecek" dedi

KERİM ATICI-RÖPORTAJ

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, "İlçede göreve geldiğimiz ilk gün bir hizmet seferberliği başlattık. Verdiğimiz sözleri tuttuk. Cihanbeyli hizmetin en iyisine layık. Hizmet seferberliğimiz ilk günkü aşkla devam edecek" dedi

İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Yüzölçümüyle Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Cihanbeyli'nin Belediye Başkanı Mehmet Kale ile hizmetler ve ilçenin projeleri hakkında konuştuk. Cihanbeyli'de yapılan çalışmaları anlatan ve ilçeye mega projeler kazandırdıklarını dile getiren Mehmet Kale, ilçenin çehresinin değiştiğini söyledi.

PROJELER HAYATA GEÇİYOR

İlçede gözle görülür bir değişimin hissedildiğini söyleyen Kale, Cihanbeyli'yi layık olduğu seviyeye taşımak istediklerini, Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetin de desteğiyle projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirtti. Kale, Cihanbeyli’nin altın dönemini yaşadığını ifade ederek, "Her alanda ses getiren projelere imza atıyoruz" diye konuştu.

cihanbeyli-(2).jpg

YATIRIMCILARI ÇEKİYOR

**Öncelikle ilçe hakkında biraz bilgi verirmisiniz?

-Cihanbeyli'nin tarihi gelişimi Konya tarihi ile eşdeğerdir. Konya'yı Cihanbeyli'den ayıran doğal sınırlar yoktur. Cihanbeyli, tarihi gelişimi, coğrafi yapısı ve sosyal yaşantısı yönünden Konya ünitesinin bir parçasıdır. Cihanbeyli'nin ilk adı Esbikeşan'dır. Daha sonraları "İnevi" adını almış ve uzun yıllar İnevi adını taşımıştır. Esbikeşan İlçesi ilçelikten bucaklığa, bucaklıktan ilçeliğe çok kez yer değiştirmiştir. İlçe, İç Anadolu Bölgesi'nin orta kısımlarına düşer. Konya merkezin 100 kilometre kuzeyinde, Tuz Gölü'nün batısındadır. Türkiye'nin yüzölçümü bakmından en büyük ilçesidir. Cihanbeyli, kuzeye doğru uzanan Konya Ovası'nın devamı gibidir. Tarihi ve doğal güzellikleri özellikle yabancıları büyülüyor. İlçe yatırımcıların da dikkatini çekiyor.

haberipdyqc1.jpg

İLÇE ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

**İlçedeki hizmetler hakkında bilgi verirmisiniz? 2014 Yerel Seçimleri'nde göreve geldiniz. Seçim vaatlerini yerine getirdiniz mi? 

-İlçenin dört bir yanında dev eserler yükseliyor. Hizmet noktasında Cihanbeyli tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Hizmet aşkımız sürekli artıyor. Birçok proje tamamlandı. Bazı projeler sürüyor. Yakın zamanda belediyemizi ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çalışma performansı ve ortaya koyduğu eserlerle Cihanbeyli Belediyesi’nden hep övgü ile bahsedildiği ifade etti. Bu ifadeler bizi gururlandırdı. İlçe hizmet anlamında altın dönemini yaşıyor. Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Cihanbeyli’de hizmette sınır tanımıyoruz. Halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. İlçemiz adeta yeniden imar ediliyor. Birileri hainlik peşinde koşarken, biz vatandaşımıza daha iyi nasıl hizmet ederiz diye gece gündüz demeden çalışıyoruz. İlçede göreve geldiğimiz ilk gün bir hizmet seferberliği başlattık. Seçim öncesi verilen sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemiz hizmetin en iyisine layık. Hizmet seferberliğimiz ilk günkü aşkla devam edecek. Durmadan, yorulmadan azimle memleketimizin güzel insanları için çalışmayı sürdüreceğiz.

 

DEV PROJELER YÜKSELİYOR

**İlçede yapımı tamamlanan ve devam eden projelerden bahseder misiniz?

-Dev projeler hızla yükseliyor. Ahmet Hüdai Parkı ile Kent Park’ın, yeni ismiyle 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın yapımı tamamlandı. İlçede prestij projeler arasında gösterilen Beyler Konağı’nda sona gelindi. Hanımlar Lokali ile Gençlik Merkezi inşaatları ise hızla devam ediyor. Lokal ve merkez önemli bir eksikliği giderecek. Birçok mahallede sentetik saha yapılıyor. Cihanbeyli’ye estetik bir görüntü kazandıracak olan Gölet Bendi projesinde de çalışmalara başlandı. Konya’da yüzme havuzlu 5 lokalden birinin Cihanbeyli’de kuruldu. Belediyenin prestij projeleri arasında yer alan ve tamamlanma aşamasına gelen Cihan Beyler Konağı’nın özellikle sosyal yaşam açısından ilçeye önemli bir değer katacağına inanıyorum. Konya’nın taşra ilçeleri arasındaki en büyük parkı Cihanbeyli’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 15 Temmuz Şehitler Parkı (Kent Park) önemli bir hizmet oldu.

BOZUK YOLLARA EL ATILACAK

**İlçenin alt yapı noktasında bazı eksikleri bulunuyor. Yolları kötü olan çok sayıda mahalle ve yayla var. Belediye olarak yolların iyileştirilmesi noktasında neler yapıyorsunuz?

-Belediye olarak ilçenin dört bir yanında ekiplerimiz yolların kalitesini artırmak için çalışıyor. Yol sıkıntısını ortadan kaldıracağız. Yol yapım ekibimiz sırayla her mahalleye giriyor. Bozuk yollara el atacağız.

DARBELER DÖNEMİ KAPANDI

**Son olarak 15 Temmuz darbe girişimi hakkında neler söylemek istersiniz? İlçe halkı girişime nasıl tepki verdi? 

-Cihanbeyli halkı FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine büyük tepki verdi. Siyasi görüşleri birbirinden farklı olan, etnik kökenleri birbirinden farklı olan insanlar, 15 Temmuz gün tek vücut haline geldi. Bu durum hepimizi çok mutlu etti. Halkımız milli iradeye sahip çıktı. Türkiye'de darbeler dönemi kapandı diyebiliriz. Bu tür alçak hareketler asla başarıya ulaşamayacaktır. Hainlerin de en ağır cezayı alacaklarına inanıyorum.

 

img_6020.jpg

MEHMET KALE KİMDİR?

Mehmet Kale, 1962 yılında Cihanbeyli'nin Günyüzü Kasabası (Mahallesi)'nde doğdu. Babasının ticaretle uğraşması nedeniyle ailesi ile Konya’ya yerleşen Kale, ilkokulu Konya’da bitirdi. 19 Mayıs İlkokulu’ndaki eğitiminin ardından Konya İmam Hatip Lisesi'nden 1981 yılında mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Ön Lisans programını bitiren Kale halen aynı bölümde lisans eğitimini sürdürüyor. 2004 yılında Günyüzü Belediye Başkanlığı'na seçildi. İki dönem belde belediye başkanlığı yaptı. 2014 yılında ise Cihanbeyli Belediye Başkanlığı'na seçildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum