Cihanbeyli’de evlere sıcak yemek dağıtımı

Cihanbeyli’de evlere sıcak yemek dağıtımı

Konya'nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileler ile kimsesi olmayan yaşlıların iftar yemeklerini evlerine bırakıyor.

Cihanbeyli Belediyesinden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen sıcak yemek hizmeti ile paylaşma ve dayanışma ile Ramazan'ın manevi atmosferini yaşatmak, ilçede kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amaçlandığı belirtilerek, "Muhtarlardan yardım alınarak hazırlanan listedeki isimler Ramazan öncesinde tek tek evlerinde ziyaret edilip veriler güncellenerek, sıcak yemek listeleri hazırlanıyor. Güncellenen kayıtlar doğrultusunda oluşturulan listedeki isimlere her akşam iftardan önce sıcak yemek dağıtımı yapılıyor" denildi. Belediye Başkanı Mehmet Kale de, Ramazan ayında yaşlı, yardıma muhtaç ailelere sahip çıkmanın yüzyıllar öncesine dayanan bir gelenek olduğunu ifade ederek, "Ramazan ayı birlik, dayanışma, acıyı, sevinci paylaşmaya odaklandığımız bir rahmet ve bereket ayıdır. Atalarımız yüzyıllardan beri bu geleneği sadece bir aya sığdırmamış sosyal devletçiliği bütün kurum ve kuruluşlarıyla yaşatmışlardır" dedi.

Cihanbeyli'de, 220 hanede bin 500 vatandaşa her gün korunaklı kaplarda üç çeşit yemek ve tatlıdan oluşan menü ulaştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.