Cihanbeyli dev yaşam alanına kavuşuyor

Cihanbeyli dev yaşam alanına kavuşuyor

Yapımı kısa sürede tamamlanan ve Konya'nın 28 taşra ilçesi arasındaki en büyük parkı olma özelliğini taşıyan 15 Temmuz Şehitler Parkı, ilçenin yeni cazibe bölgesi haline geldi.

 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesi son dönemde hayata geçirdiği dev projelerle adından sıkça söz ettiriyor. Bu projelerden biri de Cihanbeyli ilçe merkezinden geçen Konya-Ankara karayolu üzerinde kurulan 15 Temmuz Şehitler Parkı. Yapımı kısa sürede tamamlanan ve Konya'nın 28 taşra ilçesi arasındaki en büyük parkı olma özelliğini taşıyan 15 Temmuz Şehitler Parkı, ilçenin yeni cazibe bölgesi haline geldi. Özellikle hafta sonları vatandaşlar piknik yapmak ve iş hayatının stresini atmak için akın akın buraya taşınıyor. İlçedeki sosyal yaşamı biranda etkileyen parkın yanına şimdi iki yeni dev proje daha kazandırılacak. "Hanımeli Anıt Park" ile "Trafik Eğitim Parkı'nın da tamamlanmasıyla Cihanbeyli toplam 250 bin metrekarelik büyük bir sosyal yaşam merkezine kavuşacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından ismi "15 Temmuz Şehitler Parkı" olarak değiştirilen parkın Cihanbeyli'nin simge eserlerinden biri haline geldiğini belirtti. Belediye olarak yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini anlatan Kale "İlçemize daha modern bir görünüm kazandırmak, yeşille iç içe bir Cihanbeyli oluşturmak için ekiplerimiz hummalı bir çalışma içerisindeler. 15 Temmuz Şehitler Parkı'mıza çeşitli ağaç türlerinde çok sayıda fidan dikildi ve bu fidanlar artık büyümeye başladı. Parkımızda spor alanları, kamelyalar, çocuk oyun grupları, fitness aletleri, çok amaçlı kafeterya, süs havuzları, yürüyüş yolları, koşu parkuru ile düğün ve nişan gibi organizasyonların yapılabileceği bir sosyal tesis bulunuyor" dedi.

Başkan Kale, parka 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında şehit olan kahramanların isimlerinin de yazılacağı bir de anıt yapıldığını kaydetti.

Parkın yeşil bir dokuya büründürülen Gölet Bendi ile çok daha güzel bir görünüm kazandığını ifade eden Kale, "Hanımeli Anıt Park" ile "Trafik Eğitim Parkı" için de düğmeye bastıklarını, her iki projenin de kısa sürede hayata geçirilerek Cihanbeylili vatandaşların ve Ankara ile Konya'da arasında karayoluyla yolculuk yapanların hizmetine sunulacağını belirtti. Başkan Kale, "Cihanbeyli hizmet noktasında altın dönemini yaşıyor. Göreve gelmeden önce vatandaşlarımıza verdiğimiz tüm sözleri şu 2,5 yıllık süreç içerisinde yerine getirdik. Birçok dev eserin altına imzamıza attık. Ancak bunlarla yetinmiyoruz. Halkımız hizmetin en iyisine layık. Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesine hak ettiği çalışmaları kazandırmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Halkın hizmetine sunulan 120 bin metrekarelik "15 Temmuz Şehitler Parkı'nın yanına "Hanımeli Anıt Park" ile "Trafik Eğitim Parkı ve Go Kart'da kazandırılacak. Kalan iki projenin de tamamlanmasıyla Cihanbeyli 250 bin metrekarelik dev bir yaşam alanına kavuşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.