Cihan Ve Zaman'a Cemevinde Akreditasyon

Cihan Ve Zaman'a Cemevinde Akreditasyon

Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesine Başbakanlık ve resmi kurumlarda uygulanan akreditasyon, sivil derneklere de sıçradı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli'de ziyaret ettiği cemevine Cihan ve Zaman muhabirleri ve kameramanları alınmadı.Programı...

Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesine Başbakanlık ve resmi kurumlarda uygulanan akreditasyon, sivil derneklere de sıçradı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli'de ziyaret ettiği cemevine Cihan ve Zaman muhabirleri ve kameramanları alınmadı.

Programı takip etmek için Tunceli'deki cemevine gelen basın mensupları, korumalar tarafından içeri alınmadı. Başbakanlık korumaları, önce akreditasyon kararının cemevi yönetimi tarafından alındığını söyleyerek, muhabirleri almak istemedi. Ancak kapıda bulunan bir cemevi yetkilisi, kendilerinin böyle bir kararı olmadığını belirterek, "Basın bizimle alakalı değil." dedi.

Muhabirlerin, burasının bir resmi kurum olmadığını, sivil bir dernek olduğunu belirterek cemevi yönetiminden biri ile görüşme talebi ise yerine getirilmedi.

Bazı basın kuruluşlarına yönelik akreditasyon uygulaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi ile önce Çankaya Köşkü'nde başlamıştı. Ardından da Başbakanlık ve bazı bakanlıklar akreditasyon uygulamaya başlamıştı. Aralarında Cihan Haber Ajansı, Zaman gazetesi, Samanyolu televizyonu gibi kurumların olduğu basın kuruluşları, Köşk, Başbakanlık binası ve resmi kurumlardaki programlara alınmıyordu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.