Cihan Haber Ajansı’ndan İki Yalanlama

Cihan Haber Ajansı’ndan İki Yalanlama

Cihan Haber Ajansı, Radikal yazarı Ezgi Başaran’ın bugünkü köşe yazısında iddia ettiği gibi, 'Lice’de yüzleri gizlenen birkaç askerin devrilen heykele ayaklarıyla bastıklarını' gösteren bir fotoğraf servis etmemiştir. Bu bilgiyi paylaştığımız...

Cihan Haber Ajansı, Radikal yazarı Ezgi Başaran’ın bugünkü köşe yazısında iddia ettiği gibi, 'Lice’de yüzleri gizlenen birkaç askerin devrilen heykele ayaklarıyla bastıklarını' gösteren bir fotoğraf servis etmemiştir. Bu bilgiyi paylaştığımız gazeteci Başaran da Twitter hesabından yanlışını düzelten bir açıklama yapmıştır.

Akşam gazetesi de Lice’ye dikilen heykel haberini ilk kez Cihan Haber Ajansı’nın yaptığı ve ajans muhabirinin bölgede nöbet tutarak olayları kışkırttığı iftirasında bulunmuştur. Heykel olayını ilk duyuran kurum Cihan olmadığı gibi, muhabirimiz de bölgeye ilk kez dünkü olaylar üzerine giderek tüm medyanın yaptığı normal haberleri yapmıştır. Ajansın heykel olayıyla ilgili servis ettiği ilk haber, heykel dikildikten 2 gün sonra (17 Ağustos) valiliğin resmi açıklamasının haberleştirilmesinden ibarettir.

Cihan Haber Ajansı’nın görevi, haber değeri taşıyan her olayı evrensel gazetecilik ilkelerine göre takip edip abonelerine ulaştırmaktır. Ancak hiç yapmadığımız haberleri yapmış gibi göstererek, ajansımızın belli olaylarla ilişkilendirilmeye çalışılmasını utanç verici buluyor, esefle kınıyoruz.

Kamuoyuna ve abonelerimize saygıyla duyulur.

Cihan Haber Ajansı

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.