Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Genel Müdürü Sayın Şenol Göka ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç’ı ayrı ayrı kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilden gelen öğretmenleri kabul edecek ve resepsiyon verecek. (13.30-17.00-19.00-Ankara

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Genel Müdürü Sayın Şenol Göka ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç’ı ayrı ayrı kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilden gelen öğretmenleri kabul edecek ve resepsiyon verecek. (13.30-17.00-19.00-Ankara)

- TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, 81 ilden gelen öğretmenleri Meclis Tören Salonu'nda kabul edecek. (17.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri Başbakanlık yeni binada kabul edecek. (11.15-Ankara)

- Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanacak. (13.30-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden kayınvalidesinin Tunceli’deki cenaze törenine katılacak. (Tunceli)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve heyeti Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret edecek. Bakan Avcı, MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda 81 ilden gelen öğretmenleri kabul edecek. Avcı, Başkent Öğretmenevi'nde Öğretmenler Günü kutlama törenine katılacak. (09.00-10.00-14.30-Ankara)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Dışişleri Bakanlığı ile AB Bakanlığı bütçe ve raporları görüşülecek. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır görüşmelere katılacak. (11.00-17.00-Ankara)

EKONOMİ

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ATO Congresium’da Uluslararası Enerji Kongresi’ne (EİF-2014) katılacak. (09.30-Ankara)

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı ‘Sektörel Güven Endeksleri’ ile ‘ ekim ayı ‘Konut Satış İstatistikleri’ni açıklayacak. (10.00-10.00-Ankara)

- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı ‘İmalat sanayii Kapasite Kullanım Oranı’ ile ‘İktisadi Yönelim Anketi’ni açıklayacak. (14.30-14.30-Ankara)

DÜNYA

- Avusturya'da devam eden İran nükleer görüşmelerinde anlaşmaya varılması için bugün son tarih olarak belirlenmiş olsa da taraflar arasında hâlâ 'ciddi farklılıkların' bulunduğu belirtiliyor. Gelişmeler takip edilecek. (Viyana)

- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya gelecek. (Lahey)

- Virginia'dan Suriyeli mültecilere 30 bin battaniye. ABD'nin Viginia eyaletinde faaliyet gösteren Türk derneğinin girişimiyle bölge belediyelerince başlatılan battaniye kampanyasının ikinci yılında Suriyeli mülteciler için 30 bin battaniye ve 70 bin dolar toplandı. (Washington)

GÜNCEL

- 24 Kasım Öğretmenler Günü, illerde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. (10.00)

- 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Emniyet Teşkilatı'nda başlatılan operasyonda Adana’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan polislerin davası görülecek. (11.00-Adana)

- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2014 yılı ‘ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları' ile 2013 yılı ‘Yükseköğretim Öğrenci Kontenjanları’nı açıklayacak. (15.00-Ankara)

- Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yeni sezon 15 Aralık'ta açılacak. Tadilat nedeniyle kapalı olan oteller, çalışmaları sezona kadar bitirmeye çalışıyor. Kar kalınlığının 10 santimetreye yaklaştığı zirvede, günübirlikçiler karın tadını çıkartıyor. (Özel-Bursa)

SPOR

- Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 10. Hafta karşılaşmaları Balıkesirspor-Sivasspor ve Bursaspor–Fenerbahçe karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (19.00-20.00-Balıkesir-Bursa)

- PTT 1. Lig’de 10. Hafta Boluspor – Osmanlıspor FK karşılaşmasıyla tamamlanacak. (19.30-Bolu)

- Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi, Beşiktaş ve Trabzonspor’un ise UEFA Avrupa Ligi 5. maçlarının hazırlıkları takip edilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.