Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar’da partisinin 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapacak. (11.00 - Afyonkarahisar)POLİTİKACHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar’da partisinin 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapacak. (11.00 - Afyonkarahisar)

POLİTİKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da düzenlenen "Değerlendirme ve Seçime Hazırlık Toplantısı"nın açılışını yapacak. Toplantıda 2015 genel seçimlerinde CHP'nin izleyeceği yol haritası masaya yatırılıyor ve partinin MYK toplanıyor. (10.00 - Antalya)

DÜNYA

-Romanya’da halk pazar günü cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başına gidecek. 14 adayın yarıştığı ilk tur seçimlerinden herhangi bir adayın yüzde 50'den fazla oy alması beklenmiyor. Seçmen, yeni dönemde hayat şartlarının iyileştirilmesi temennisinde birleşiyor. (Bükreş)

-Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılanmasına devam edilecek. (Kahire) 

-Irak ve Suriyedeki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına  ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ebola virüsünün en fazla etkilediği ülke olan Liberya'da salgının "yavaşladığını" açıkladı. Gelişmeler takip ediliyor. 

GÜNCEL

-Genç İz Akademi Derneği tarafından Fırat Kültür Merkezi’nde (FKM) Afrika’da açılan ‘Selsebil Su Kuyuları’ tanıtım programı düzenlenecek. (14.00 - İstanbul)

-İlan edilen ‘1 Kasım Dünya Kobani Günü’ nedeniyle Beyoğlu Tünel Meydanı’ndan Galatasaray’a yürüyüş düzenlenecek. (14.00 - İstanbul)

-IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek için Kobani'ye destek eylemleri düzenlenecek.

-Karaman Ermenek ilçesindeki maden ocağını su basması sonucu mahsur kalan 18 işçiyi arama-kurtarma çalışmaları ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Karaman)

-Postacıları ‘Sarı toz’ korkusu sardı. Son günlerde konsolosluklara bırakılan ‘sarı toz’ları kendilerinin taşıdığını belirten postacılar ‘tehlikedeyiz’ diyerek açıklama yapacak. (11.00 - Bursa)

SPOR

-Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 8. Hafta maçlarına Gençlerbirliği - İstanbul Başakşehir, Bursaspor – Sivasspor ve Akhisar Belediyespor – Trabzonspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.30 - 16.00 - 19.00- Ankara / Bursa / Manisa)

- PTT 1. Lig’de 8. Hafta maçlarına oynanacak karşılaşmalarla devam edilecek.

-Karate Milli Takımı, Almanya’da düzenlenecek dünya şampiyonası için bu ülkeye gidecek. Kafileye eşlik eden federasyon başkanı Esat Delihasan, basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (09.00 - İstanbul)

-Süper Lig’in 8’inci haftasında Bursaspor evinde Sivasspor’u ağırlayacak. (16.00 - Bursa)

ÖZEL - Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) geçici olarak tanıdığı Kosova’da 2016 Olimpiyatları için hazırlıklar başladı. Kosova Hentbol Milli Takımı Teknik Direktörü Taib Kabashi Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, IOC’nin kararının kendilerini umutlandırdığını söyledi. (Priştine) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.