Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Letonya'da. Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins tarafından Cumhurbaşkanlığı Geçici İkametgahı'nda resmi törenle karşılanacak.-Başbakan Ahmet Davutoğlu parti genel merkezinde Akdeniz...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Letonya'da. Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins tarafından Cumhurbaşkanlığı Geçici İkametgahı'nda resmi törenle karşılanacak.

-Başbakan Ahmet Davutoğlu parti genel merkezinde Akdeniz Bölgesi milletvekilleri ile istişare toplantısı yapacak. Ardından Başbakanlık Merkez Bina’da Portekiz Başbakan Yardımcısı Paulo Sacadura Cabral Portas’ı kabul edecek ve akşam saatlerinde parti genel merkezinde AK Parti Doğu ve Güneydoğu il başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya gelecek. (10.00 - 15.30 - 19.30 - Ankara)

POLİTİKA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilkent Politik Düşünce Kulübü’nün üniversite rektörlüğünde düzenlediği ‘Muhalefetin Çözüm Sürecine Bakışı’ konulu konferansa katılacak. (12.30 – Ankara)

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ‘6. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu'nda katılımcılara hitap edecek. (10.00 - İstanbul)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ATO Congresium’da ‘7. İş, Güvenlik ve Yaşam’ Ankara zirvesinde konuşma yapacak. (10.00-Ankara)

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Çorum’da. Eroğlu, Valiliği ziyaret ederek, basın toplantısı düzenleyecek. Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüs 1. Etap inşaatının temel atma törenine katılacak olan Eroğlu, Hitit Üniversitesi Akademik Eğitim Yılı Açılışı ile koordinasyon toplantısına iştirak edecek. (11.30 - 13.00 - 14.30 - 16.00 - Çorum)

-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Niğde’de çeşitli açılış ve toplantılara katılacak. (10.00 - 17.15 - Niğde)

-TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı Mardin’de, valilik ziyaretinin ardından Midyat Geçici Barınma Merkezi'nde incelemelerde bulunacak. (11.00 - 14.00 - Mardin)

EKONOMİ

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda (Bütçe ve Kesin Hesap Kanun Tasarıları) sunuş konuşması yapacak. (14.00-Ankara)

-Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Borsa İstanbul ve California Üniversitesi-Berkeley tarafından organize edilen 'Girişimcilik Yoluyla Köprüler Kurmak: Girişimcilikte Yükselen Ülke Türkiye’ye Bölgesel ve Küresel Bakış' konulu konferansa konuk olacak. (09.30 - İstanbul)

DÜNYA

- Kürdistan Bölgesel Yönetim Parlamentosu, peşmergenin Kobaniye gönderilmesi kararını onayladı. Peşmerge kuvvetlerinin Kobaniye gitmesi bekleniyor. (Erbil)

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İngiltere’de temaslarda bulunacak. (Londra)

-Avrupalı liderler, Avrupa Konseyi toplantısında bir araya gelecek. (Brüksel)

- Hong Kong’da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Gelişmeler takip edilecek.

-IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

- Ebola hastalığı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

-Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Toplumsal Gelişim Eğitim ve Dayanışma Derneği ile Avrupa Eğitim Vakfının "Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek Projesi"nin açılışına katılacak. (10.00 - İstanbul)

-Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Dr. İftihar Koksal, Ebola ve Mers hakkında dernek merkezinde bilgilendirme toplantısı yapacak. (13.30 - Ankara)

-Bursa’nın tanınmış simalarından, hayırsever işadamı Rafet Kahraman Hakk'a yürüdü. Kendi ismiyle anılan Rafet Kahraman Okulları'nı yaptıran hayırsever işadamı Emir Sultan Camii’nde ikinci namazını müteakiben kılınacak namazın ardından Emir Sultan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.(16.30 - Bursa)

-Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa)

SPOR

-UEFA Avrupa Ligi C ve L Grupları’nda Partizan-Beşiktaş ile Trabzonspor-Lokeren karşı karşıya gelecek. (22.05 - 20.00 - Belgrad/Trabzon)

-Borussia Dortmund'lu Nuri Şahin, Riva’da düzenlenecek gençler turnuvasına katılacak, basın toplantısı düzenleyecek ve gençlere kupa verecek. (12.00 - Riva)

-Son Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonluğunun ardından Şampiyonlar Kupası Şampiyonluğu’nu da kazanan VakıfBank Bayan Voleybol Takımı’nda, 2014-2015 sezonu öncesinde VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren’in ev sahipliğinde, VakıfBank teknik ekibi ile oyuncuları basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (10.00 - İstanbul)

-Ampute Futbol Milli Takımları’nın ana sponsoru ve Ampute Futbol Ligleri'nin isim sponsoru olan Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan iş birliğine yönelik ortak basın toplantısı düzenleyecek. (10.00 - İstanbul)

-Fenerbahçe’de Gençlerbirliği maçının hazırlıkları yapılacak antrenmanla devam edecek. (11.00 - İstanbul)

-Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. (13.00 - Bursa)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.