Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Tuzla'da Deniz Harp Okulu'nun 241. yıl mezunlarının diploma alma ve sancak devir teslim töreni ve Yeşilyurt'ta Hava Harp Okulu 2013-2014 eğitim öğretim yılı 60. yıl mezunu...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Tuzla'da Deniz Harp Okulu'nun 241. yıl mezunlarının diploma alma ve sancak devir teslim töreni ve Yeşilyurt'ta Hava Harp Okulu 2013-2014 eğitim öğretim yılı 60. yıl mezunu teğmenlerin diploma ve sancak devir teslim törenine katılacak. (15.00-18.00-İstanbul)

POLİTİKA

-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Bursa 34. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak. (14.00-Bursa)

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak. (12.00-Kayseri)

DÜNYA

-Suriye Müslüman Kardeşler (İhvan) lideri Muhammed Riyad Şukfa, radikal selefi örgüt IŞİD’in Türkiye’de örgütlendiğine dair ciddi bilgiye sahip olduklarını söyledi. (İstanbul)

GÜNCEL

-(Özel) İşitme ve konuşma engelli Ahmet Yılmaz 55 yıldır kap kalaylıyor.. Kimseye derdini anlatamayan ve başkasının da derdini dinleyemeyen işitme ve konuşma engelli Ahmet Yılmaz (66), yarım asırdan fazla zamandır kalayladığı kaplarla dertleşiyor. 7 yaşında başladığı mesleğini halen devam ettiren Yılmaz, mesleğini sevmesine rağmen 5 çocuğundan hiç birisini kendi yanında çalıştırmamış. 1’i üniversite olmak üzere 4 çocuğunu okutarak iş sahibi yapan Yılmaz, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini sürdürüyor.

-(Özel) 3 milyon mavi kapak topladı, huzurevine 25 tekerlekli sandalye kazandırdı.. Samsun’un Havza ilçesinde ayakkabı tamirciliği yapan Şemsettin Kaya, komşu esnafların da katkısıyla 2 yılda 3 milyon mavi kapak toplayarak hem çevre temizliğine katkıda bulundu hem de Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne 25 tekerlekli sandalye kazandırdı.

-(Özel) Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde elektriklerin günlerdir kesik olması sonucu 120 bin dönüm ekili pamuk ve mısır tarlada kurudu. Elektrik olmaması sonucu jeneratörlerini çalıştıramayan çiftçiler perişan düştü. Elektrik ödemeleri, sulama birlikleri üzerinde olduğu için TEDAŞ’a hiçbir borcu olmadığı halde yüzlerce çiftçinin ekinleri tarlada kurudu.

SPOR

-Spor Toto Süper Lig 2014-2015 Süleyman Seba Sezonu ilk haftası, Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor, Sivasspor-Gaziantepspor ve Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (18.30-21.00-Kayseri-Sivas-İstanbul)

-PTT 1. Lig’de 2014-2015 sezonu ilk hafta maçları, oynanacak 4 karşılaşma ile tamamlanacak.

-Türkiye Futbol Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında; Bakan Nabi Avcı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in katılacağı törenle TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi protokolü, Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde imzalanacak. (13.00-İstanbul)

-İspanya'da düzenlenen 2014 Basketbol Dünya Kupası'nda A Milli Basketbol Takımı, C Grubu'ndaki ikinci maçında ABD ile karşı karşıya gelecek. (22.30-İspanya)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.