Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Kazakistan Büyükelçiliği’nde akşam yemeği yiyecek. (19.30-Ankara) POLİTİKA-AK Parti Olağanüstü Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda (Ankara Arena) yapılacak. (10.00-Ankara)...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Kazakistan Büyükelçiliği’nde akşam yemeği yiyecek. (19.30-Ankara)

POLİTİKA

-AK Parti Olağanüstü Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda (Ankara Arena) yapılacak. (10.00-Ankara)

-CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak (13.00-Ankara)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2. çeyrek ‘Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, alacağı faiz kararı öncesinde toplanıyor. (14.00-Ankara)

DÜNYA

-İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan ateşkes anlaşmasının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor. (Gazze)

-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun Minsk’te 2 saat kadar süren tarihi görüşmesinde, Ukrayna krizinin çözümü konusunda somut bir adım atılamadı. Gelişmeler takip edilecek. (Moskova-Kiev)

- Birleşmiş Milletler Suriye Bağımsız Araştırma Komisyonu, savaş suçları ve Suriye'de insan hakları ihlalleri ile ilgili raporu açıklayacak. (Cenevre )

-Türk edebiyatı Çin Seddi'ni aştı.. 27-31 Ağustos günleri arasında Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek 21. Pekin Uluslararası Kitap Fuarı başlıyor. Fuara, Türkiye, bu yıl onur konuğu olarak katılıyor. (Pekin)

-Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında, taraflardan tekliflerin 31 Aralık 2014'e kadar geçerliliğinin korunmasının istendiğini bildirdi. Çin'i de yakından ilgilendiren bu kararla ilgili Çin'deki gelişmeler takip ediliyor. (Pekin)

GÜNCEL

-Diyarbakır’da dün akşam düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Ali Kızıloğlu ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır)

-Türk Eğitim-Sen, Bursa’da 482 okul müdürüne 286.75 altı puan vererek, müdürlüklerini ellerinden alan şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacak. (14.00-Bursa)

-Türk Eğitim-Sen İstanbul şubeleri, İstanbul Valiliği önünde müdür kıyımını protesto amacıyla kitlesel basın açıklaması yapılacak. (12.30-İstanbul)

-Kumburgaz’da kaybolan ve Marmara Adası açıklarında cesedi bulunan Serdar Demir’in cenazesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor. Kayıp 4 genci arama çalışmaları sürüyor. (İstanbul)

SPOR

-Şampiyonlar Ligi play off turu rövanş maçında, Arsenal ile Beşiktaş Londra’da karşı karşıya gelecek. (21.45-Londra)

-UEFA Avrupa Ligi play off turu rövanşında, Rostov ile oynayacağı maç öncesinde Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic ve bir futbolcu basın toplantısı düzenleyecek (Rusya-17.30)

-Trabzonspor, Rostov maçı öncesi son antrenmanını Olimp 2 Stadyumu'nda gerçekleştirecek (Rusya-18.00)

-UEFA Avrupa Ligi play off turu rövanş maçında, Fransa temsilcisi St. Etienne ile karşılaşacak olan Kardemir Karabükspor’da teknik direktör Tolunay Kafkas ve bir futbolcu, maçla ilgili akşam saatlerinde basın toplantısı düzenleyecek. Kardemir Karabükspor, maçın son çalışmasını müsabakanın oynanacağı statta yapacak. (Fransa)

-Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor ile oynayacağı sezonun ilk maçının hazırlıklarına, yapacağı antrenmanla devam edecek. (18.00-İstanbul)

-Galatasaray’da, Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda oynanacak Bursaspor maçının hazırlıklarına devam edilecek. Sarı kırmızılı kulüpte Selçuk İnan ve Wesley Sneijder ödül törenine katılacak. (10.30-17.00-İstanbul)

-Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligdeki zorlu Galatasaray maçı öncesi basın toplantısı düzenleyecek. (12.30-Bursa)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.